Reteta zilei: Tocanita de miel cu bacon si legume

Printeaza

Tocanita de miel cu bacon si legume din: carne de miel, bacon, cartofi, ceapa, morcovi, nap, orz, cimbru, sare, piper, apa, supa de miel.

Tocanita de miel cu bacon si legume

 Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 2 1/2 kg carne de miel
  • 6 felii de bacon
  • 2 kg cartofi, sferturi
  • 2 cepe, sferturi
  • 2 morcovi, bucati
  • 1 nap, curatat, taiat bucati
  • 2 linguri de orz
  • 1 lingura de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 litru de apa sau supa de miel, calda

 

Mod de preparare:

Se incalzeste o tigaie mare, adaugati baconul si gatiti cateva minute pe fiecare parte.

Transferati pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Se toaca si se pastreaza deoparte.

Pastrati in tigaie doar 2 linguri de ulei de la bacon, adaugati carnea de miel si gatiti pe toate partile.

Tocanita de miel cu bacon si legume

Aranjati carnea si legumele in tigaie in straturi.

Incepeti cu un strat de miel, apoi se adauga un strat de cartofi, ceapa, napi, morcovi si bacon tocat.

Adaugati un alt strat de miel si apoi un altul de legume.

Adaugati orzul, cimbrul, piper negru si o lingurita de sare.

Tocanita de miel cu bacon si legume

Se adauga apa sau supa, se aduce la fierbere.

Reduceti focul la mic.

Acoperiti, dar partial si gatiti 1 ½-2 ore.

Serviti tocanita calda.

Tocanita de miel cu bacon si legume

Tocanita de miel cu bacon si legume

Tocanita de miel cu bacon si legume

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Arata cam bine tocanita de miel 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.