Reteta zilei: Tocanita de miel cu bacon si legume
PrinteazaTocanita de miel cu bacon si legume din: carne de miel, bacon, cartofi, ceapa, morcovi, nap, orz, cimbru, sare, piper, apa, supa de miel.
Poate te intereseaza si:
- Tocanita de miel cu ceapa si morcovi
- Tocanita de miel cu cartofi
- Tocanita de miel cu gutui
- Tocanita de miel cu mirodenii
- Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
Ingrediente:
- 2 1/2 kg carne de miel
- 6 felii de bacon
- 2 kg cartofi, sferturi
- 2 cepe, sferturi
- 2 morcovi, bucati
- 1 nap, curatat, taiat bucati
- 2 linguri de orz
- 1 lingura de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat
- Sare si piper negru proaspat macinat
- 1 litru de apa sau supa de miel, calda
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie mare, adaugati baconul si gatiti cateva minute pe fiecare parte.
Transferati pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Se toaca si se pastreaza deoparte.
Pastrati in tigaie doar 2 linguri de ulei de la bacon, adaugati carnea de miel si gatiti pe toate partile.
Aranjati carnea si legumele in tigaie in straturi.
Incepeti cu un strat de miel, apoi se adauga un strat de cartofi, ceapa, napi, morcovi si bacon tocat.
Adaugati un alt strat de miel si apoi un altul de legume.
Adaugati orzul, cimbrul, piper negru si o lingurita de sare.
Se adauga apa sau supa, se aduce la fierbere.
Reduceti focul la mic.
Acoperiti, dar partial si gatiti 1 ½-2 ore.
Serviti tocanita calda.
Tocanita de miel cu bacon si legume
Pofta buna!
Arata cam bine tocanita de miel 🙂