Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
PrinteazaTocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde.
Ingrediente:
- 1,2 kg pulpa de miel fara os
- 300 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- 250 g rosii
- 600 g cartofi
- 1 legatura de ceapa verde
- sare de mae
- piper macinat
- 4 linguri de ulei
- 600 ml supa de miel
- 300 g fasole verde
Mod de preparare:
Carnea se spală bine şi se lasă să se scurgă. Se curăţă de eventualele oase, după care se taie în bucăţi de cca 4 cm lungime.
Ceapa se taie fâşii. Roşiile se spală, se curăţă de codiţe şi se taie în sferturi. Usturoiul se curăţă şi se taie fin.
Se curăţă cartofii şi se taie în bucăţi mici.
(Se caleste carnea cu ceapa si apoi se adauga usturoiul).
Ceapa verde se spală şi se taie bucăţi de cca 4 cm lungime. Carnea se sărează şi se piperează.
(Se adauga restul de legume si se calesc, amestecand continuu).
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare, iar carnea şi ceapa se pun să se călească uşor.
Se adaugă usturoiul, apoi cartofii. Se decantează supa de miel, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert, la foc mic, timp de 1 oră sau 1 oră şi jumătate.
(Se adauga supa de miel, in care a fiert carnea condimentata).
Se taie fasolea verde şi se curăţă capetele. Se pune în cratiţă şi se mai fierbe 20 de minute.
Se ia de pe foc, se adaugă sare şi piper, se decorează cu fire de ceapă verde şi se serveşte.
(Pentru un plus de savorase adauga putin vin sec la sfarsit).
Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
Pofta buna!
Delicioasa tocanita de miel
Nu-mi place carnea de miel