Reteta zilei: Tocanita de miel cu legume si bacon

Printeaza

Tocanita de miel cu legume si bacon din: praz, telina, ceapa, bacon, miel, pastarnac, morcov, cartofi, cimbru, rozmarin, dafin, supa de vita, bere, amidon, apa, mazare, patrunjel.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1 fir praz, felii
  • 1 tulpină de țelină, cuburi
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 2 felii de bacon, tocat
  • 1.5 kg carne de miel, cuburi
  • 2 radacini păstârnac, curatat si taiat bucăți
  • 3 morcovi, curatati si taiati bucăți
  • 4 cartofi, taiati sferturi
  • 4 crengute de cimbru
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 frunza de dafin
  • 1 1/2 cani supa de vită
  • 1 cutie bere
  • 1 lingurita amidon amestecat cu 2 linguri de apă
  • 1 cană mazăre
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C. Într-o cratita, rumeniti baconul maruntit la foc mare-mediu.

Transferati pe un prososp de hartie.

Adaugati bucatile de carne in cratita si rumeniti pe toate partile.

Adăugați prazul, telina si ceapa. Se fierbe la foc mediu timp de 3-4 minute.

Adăugați păstârnac, morcovi și cartofi.

Legati cu o sfoara cimbrul si rozmarinul și se adaugă in cratita.

Adăugați dafin, supa si bere. Se aduce la fierbere si se transferă la cuptor.

Gatiti timp de 2 1/2 ore.

Scoateți oala din cuptor și se adauga amestecul de amidon și apă pentru a îngroșa sosul.

Incorporati mazăre, se pune capacul si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute.

Serviti tocana cu patrunjel si bacon.

 

Tocanita de miel cu legume si bacon

Tocanita de miel cu legume si bacon

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci

Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci din: carne de porc, cartofi, ciuperci, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, supa, sare, piper, patrunjel. Redescoperiți gustul tradițional românesc cu această rețetă de tocaniță de porc cu cartofi și ciuperci. Un fel de mâncare robust și reconfortant, această tocaniță combină carnea suculentă de porc cu textura […]

Tocăniță de Fazan Aromată

Tocăniță de Fazan Aromată din: fazan, ceapa, morcovi, telina, vin rosu, bulion de pui, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Tocănița de fazan este un preparat tradițional și rafinat, care combină savoarea cărnii de fazan cu aroma de pădure și legume proaspete. Această rețetă vă va ghida prin procesul de pregătire, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Buna tocanita? Ca-mi place ce vad aici

  2. Foarte buna tocanita, insa eu nu folosesc carne de miel, cu carne de porc si vita iese mult mai buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.