Reteta zilei: Tocanita de miel cu orez
PrinteazaTocanita de miel cu orez din: naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, pastarnac, morcovi, chimen, turmeric, ghimgbir, supa de vita, cartof, dovlecel, rosii, linte, dafin, miel, coriandru, orez, lamaie, ardei iute.
Ingrediente:
- 250g naut, înmuiat peste noapte
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 10 catei de usturoi, tocat
- 1 păstârnac, felii
- 3 morcovi felii
- 1-2 lingurite de chimen
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 lingura de ghimbir tocat
- 8 cesti supa de vită
- 1 cartof, decojit și tăiat în bucăți
- 1/2 dovlecel, taiat felii
- 400g roșii, cubulete
- 3-4 linguri linte
- 2 frunze de dafin
- 500gr carne de miel
- 1/2 legatura coriandru proaspat, tocat
- 1 ceașcă de orez cu bobul lung
- 1 lamaie, taiata în felii
- ardei iute, tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 120 ° C. Se scurge năutul.
Se încălzește ulei într-o cratita mare, se adauga ceapa, usturoiul, păstârnac, morcovi, chimen, turmeric si ghimbir si gatiti timp de 2-3 minute.
Se adaugă năutul, supa, cartof, dovlecei, roșii, linte, frunze de dafin, carnea și coriandrul.
Se acoperă și dati la cuptor timp de aproximativ 3 ore.
Puneți orezul intr-un tifon si legati la colțuri, lăsând loc suficient pentru ca orezul să se extindă în timp ce este gătit.
Dupa ce ati gatiti tocanita 1 ora, scoateti din cuptor si adaugati orezul deasupra.
Acoperiti cu capacul si dati la cuptor.
Se îndepărtează cu grijă capacul și se scoate orezul.
Puneți tocanita in boluri, adaugati cate o lingura de orez deasupra.
Se serveste cu felii de lamaie si ardei iute.
Tocanita de miel cu orez
Pofta buna!