Reteta zilei: Tocanita de miel cu rosii si curry
PrinteazaTocanita de miel cu rosii si curry din: carne de miel, ulei, seminte de fenicul, ceapa, fruze de curry, pasta de ghimbir cu usturoi, ardei iute, rosii, apa, orez, iaurt, praf de ardei iute, coriandru, chimion, turmeric, garam masala, piper, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne de miel, cuburi
- 3 linguri ulei
- 2 lingurite seminte de fenicul
- 1 ceapa feliata
- 1 crenguta frunze de curry
- 2 linguri pasta de ghimbir cu usturoi
- 1 ardei iute verde
- 2 rosii tocate
- 1/2 cana apa
- orez fiert, pentru servire
Ingrediente marinata:
- 1/2 cana iaurt
- 2 lingurite praf de ardei iute
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita chimion
- 1 linurita turmeric
- 1 lingurita garam masala
- 1 lingurita piper
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-un bol.
Amestecati ingredientele pentru marinata si adaugati peste carne.
Lasati carnea la marinat cel putin 30 de minute la frigider.
Scoateti din frigider cu o ora inainte de gatire.
Se încălzește uleiul.
Se adaugă semințe de chimen si gatiti cateva secunde, adaugati ceapa, ardei iute și frunze de curry.
Sotati timp de 5 minute.
Adăugați pasta de ghimbir cu usturoi si se gateste timp de un minut.
Incorporati roșiile, se acopera si gatiti cateva minute.
Se adaugă carnea marinata, împreună cu marinata si amestecati bine.
Incororati apa si gatiti la foc mic, acoperit cel putin 2-3 ore, amestecand periodic.
Se serveste preparatul cu orez.
Tocanita de miel cu rosii si curry
Pofta buna!
A iesit buna tocanita de miel?