Reteta zilei: Tocanita picanta de miel
PrinteazaTocanita picanta de miel din: faina, miel, ulei de masline,ceapa rosie, usturoi, telina, vin, supa de vita, rosii, rozmarin, morcovi, cartofi dulci, boia dulce, boia iute, piper cayenne, praz.
Ingrediente:
- 2 linguri de faina
- 1 kg carne de miel, cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceapa rosie, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 tulpini de telina, cuburi
- 1/2 cana vin
- 2 cani de supa de vita
- 750 gr rosii
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 1/2 cesti de morcovi tocati
- 2 cartofi dulci, curatati si tocati
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 1/8-1/4 lingurita piper cayenne
- 1 praz, sferturi
Mod de preparare:
Puneti faina pe o farfurie mare si se condimenteaza cu sare si piper. Dati bucatile de miel prin amestecul de faina.
Incalziti uleiul de masline si gatiti carnea la foc mare timp de 3 minute pe fiecare parte. Scoateti carnea si puneti-o pe farfurie.
Dati focul la mediu si se adauga ceapa in tigaie, se presara cu sare si se fierbe timp de 4-5 minute. Puneti usturoiul si gatiti timp de 1 minut.
Adaugati telina si gatiti, amestecand, timp de 4-5 minute. Adaugati vin si amestecati, gatiti cateva minute si adaugati carnea.
se pune supa, rosii si rozmarin si se amesteca. Acoperiti cu un capac si gatiti timp de 1 ora. Incorporati morcovul, cartofii dulci, boiaua, si piper cayenne.
Asezaonati cu sare si piper, apoi continuati sa gatiti inca 35-40 minute. Adaugati prazul si gatiti timp de 30 de minute la foc mic-mediu.
Dupa gust, se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu garnitura dupa preferinta.
Tocanita picanta de miel
Pofta buna!
Arata bine tocanita de miel