Reteta zilei: Tocanita de porc cu fasole
PrinteazaTocanita de porc cu fasole din: muschiulet de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, chimen, piper cayenne, oregano, fasole, supa de pui, bere, sos iute, otet de mere, branza cheddar, iaurt, ceapa rosie, bacon, coriandru, lamaie verde.
Poate te intereseaza si Tocanita de porc pe pat de orez fiert
Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc, taiat bucăți
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute, fara semințe și tocat mărunt
- 1 cutie ardei verde, cuburi
- 1½ lingurite de chimen măcinat
- ¾ lingurita oregano uscat
- 1 vârf de cuțit de piper cayenne
- 450gr fasole din conserva, clătita
- 2 cani supa de pui
- 1 cană de bere
- 1 lingura sos iute
- 1½ lingurite otet de mere
Topping-uri recomandate:
- branza cheddar, tocata
- iaurt, fără grăsime
- ceapa rosie, tocata
- bacon maruntit
- coriandru proaspăt tocat
- felii de lamaie verde
- sos iute
Mod de preparare:
Asezoneazau carnea cu sare și piper. Se încălzește 1 lingura ulei intr-o cratiță la foc mediu.
Adaugă bucățile de carne de porc și rumeniti pe toate partile. Transferati pe o farfurie.
Adaugati uleiul rămas, se adauga ceapa, usturoiul, ardei iute, ardei verde și gatiti timp de 3 minute.
Adaugati chimen, oregano și piper cayenne si se gateste timp de 2 minute.
Incorporati din nou carnea impreună cu fasolea, supa de pui, bere și sos iute.
Se aduce la fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 40 minute.
Scoateți carnea de porc din lichid și puneți-o pe un tocator. Rupeți carnea cu ajutorul a două furculițe.
Folosind o lingura scoateti 1 cana de fasole si dati la blender.
Adaugati in cratita carnea de porc și piureul de fasole. Fierbeti, neacoperit, timp de 15 minute.
Opriți focul și se adauga oțet, se condimentează cu sare dupa gust.
Serviti in boluri cu topping-uri, dupa preferinta.
Tocanita de porc cu fasole
Pofta buna!
Imi place tocanita de porc