Tocăniță de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, usturoi, ceapa, ardei, rosie, ulei de masline, supa de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2 fire de praz mari, curățate și tăiate în rondele subțiri 2 bucati de piept de pui mari, tăiate în cuburi 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]
Reteta zilei: Tocanita de praz cu rosii
PrinteazaTocanita de praz cu rosii din: ulei, praz, usturoi, telina, morcovi, pastarnac, cartof dulce, linte, rosii, cimbru, supa, amidon, sare, piper, ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei
- 2 fire praz, feliat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 4 radacini telina, tocata
- 2 morcovi, feliati
- 2 radacini pastarnac, tocat
- 1 cartof dulce, tocat
- 175gr linte
- 450gr rosii, tocate
- 1 lingura cimbru, tocat
- 900ml supa
- 1 lingura amidon
- sare si piper
- ceapa verde sau cimbru, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti ulei intr-o cratita, adaugati prazul, usturoiul si telina si gatiti 3 minute.
Adaugati morcovul, pastarnacul, cartoful dulce, lintea, rosiile, ierburile, supa si asezonati cu sare si piper.
Aduceti la fierere, amestecand ocazional.
Acoperiti cratita si dati la cuptor timp de 50 de minute.
Scoateti din cuptor si adaugati bicarbonatul amestecat cu apa. Amestecati bine sa se incorporeze.
Serviti tocanita calda, garnisita cu ceapa verde sau cimbru.
Tocanita de praz cu rosii
Pofta buna!
Tocanita cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, rosii, pasta de ghimbir cu usturoi, chimion, coriandru, chili, turmeric, sare, frunza de dafin, ulei, scortisoara, cardamom Carnea de oaie se poate gati in multe feluri, iar gatita cu condimente din India cu siguranta va avea un gust deosebit. timp de preparare 35 minute, timp […]