Reteta zilei: Tocanita de pui cu naut

Printeaza

Tocanita de pui cu naut din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, usturoi, chimen, pasta de tomate, fulgi de ardei rosu, vin alb, dafin, naut, ardei copt, suc de lamaie, patrunjel.

Poate te intereseaza si Tocanita de pui pe pat de spaghete

 

Ingrediente:

  • ulei de masline
  • 2 pulpe de pui
  • sare
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • 2 linguri de chimen măcinat
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 3/4 lingurita fulgi de ardei roșu
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 2 frunze de dafin
  • 2 cutii năut, clătit
  • 1/2 ceasca ardei copt din borcan
  • Suc proaspat de lamaie
  • pătrunjel, tocat

Mod de preparare:

Ungeti o cratita cu ulei de masline, se incalzeste bine si se adauga pulpele de pui.

Asezonati cu sare, dupa preferinta. Rumeniti 4-5 minute pe fiecare parte.

Scoateti din cratita si adaugati usturoiul.si gatiti 1 minut, apoi adaugati chimen, pasta de tomate și fulgii de ardei rosu, se amesteca bine, aproximativ 1 minut.

Adăugați vinul alb, apoi 3 1/2 cani de apa, impreuna cu un varf de cutit de sare.

Puneti frunzele de dafin și adaugati din nou pulpele.

Se aduce lichid la foc mic si gatiti, neacoperit, timp de 20 minute.

transferă carnea de pui pe o farfurie.

Adăugați năutul in cratita, aduceti la foc mic și se fierbe timp de 5 minute.

Rupeți carnea de pui și se adaugă la tocană, împreună cu ardeii roșii.

Asezonati cu sare, dupa gust.

Opriti focul, se adaugă un strop de ulei de masline, suc de lamaie și patrunjel, apoi se serveste.

Tocanita de pui cu naut

Tocanita_de_pui_cu_naut_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine tocanita 🙂 chiar imi place

  2. A fost buna tocanita de pui?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.