Tocăniță de Varză Roșie cu Afumătură din: varza rosie, afumatura, ceapa, usturoi, ulei, otet, zahar, dafin, sare, piper, chimion, ardei gras. Combinația de varză roșie, cu textura sa ușor crocantă, și afumătura aromată creează un fel de mâncare reconfortant și delicios. Această rețetă este o variantă colorată și sățioasă a clasicelor tocănițe de varză, fiind […]
Reteta zilei: Tocanita de pui cu orez
PrinteazaTocanita de pui cu orez din: orez, supa de pui, condimente, ardei gras, ceapa, piept de pui, ulei de masline, fasole neagra, ardei iute, smantana, sos de chili, sare, branza cheddar, coariandru.
Ingrediente:
- 1 cană de orez brun
- 2 ½ cani supa de pui
- 4 lingurite mix de condimente, dupa gust
- 1 ardei gras verde, tocat
- 1 ardei gras rosu, tocat
- 1 ceapa tocata
- 500gr piept de pui, bucati
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cutie fasole neagra
- 1 cutie ardei iute tocat
- ½ ceasca smantana
- 1 ceasca sos de chili
- ½ lingurita sare
- 2 cesti brânză cheddar
- 2-3 linguri coriandru tocat
Ingrediente sos de rosii:
- 500gr rosii
- 2 ardei
Mod de preparare:
Se pregateste sosul de rosii.
Se amestecă orezul, supa de pui si 2 linguri condimente într-o cratiță mică la foc mare.
Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic timp de 40-45 minute. Opriti focul si amestecati cu o furculita.
Intre timp, se încălzește uleiul într-o cratita la foc mediu-mare.
Se adauga ardeii si ceapa și se amestecă. Gatiti timp de aproximativ 2 minute.
Se adauga carnea de pui, se presara cu restul de condimente, sos de rosii si gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 7-10 minute.
Se adauga fasolea, ardei iute, smântână și sosul de chili. Se amesteca si se aduce la foc mic.
Se adaugă orezul, se amestecă din nou, si asezonati cu sare.
Se presara cu brânză cheddar. Se acoperă cu un capac și opreste focul, lasand branza sa se topească, timp de 5-10 minute.
Se presară cu coriandru, înainte de servire.
Tocanita de pui cu orez
Pofta buna!
Tocăniță de Varză Roșie cu Afumătură