Reteta zilei: Tocanita de pui cu orez

Printeaza

Tocanita de pui cu orez din: orez, supa de pui, condimente, ardei gras, ceapa, piept de pui, ulei de masline, fasole neagra, ardei iute, smantana, sos de chili, sare, branza cheddar, coariandru.

 

Ingrediente: 

  • 1 cană de orez brun
  • 2 ½ cani supa de pui
  • 4 lingurite mix de condimente, dupa gust
  • 1 ardei gras verde, tocat
  • 1 ardei gras rosu, tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 500gr piept de pui, bucati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cutie fasole neagra
  • 1 cutie ardei iute tocat
  • ½ ceasca smantana
  • 1 ceasca sos de chili
  • ½ lingurita sare
  • 2 cesti brânză cheddar
  • 2-3 linguri coriandru tocat

Ingrediente sos de rosii:

  • 500gr rosii
  • 2 ardei

 

Mod de preparare:

Se pregateste sosul de rosii.

Tocanita_de_pui_cu_orez

Se amestecă orezul, supa de pui si 2 linguri condimente într-o cratiță mică la foc mare.

Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic timp de 40-45 minute. Opriti focul si amestecati cu o furculita.

Intre timp, se încălzește uleiul într-o cratita la foc mediu-mare.

Se adauga ardeii si ceapa și se amestecă. Gatiti timp de aproximativ 2 minute.

Se adauga carnea de pui, se presara cu restul de condimente, sos de rosii si gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 7-10 minute.

Tocanita_de_pui_cu_orez_02
Se adauga fasolea, ardei iute, smântână și sosul de chili. Se amesteca si se aduce la foc mic.

Se adaugă orezul, se amestecă din nou, si asezonati cu sare.

Tocanita_de_pui_cu_orez_03
Se presara cu brânză cheddar. Se acoperă cu un capac și opreste focul, lasand branza sa se topească, timp de 5-10 minute.

Tocanita_de_pui_cu_orez_04
Se presară cu coriandru, înainte de servire.

Tocanita_de_pui_cu_orez_05

Tocanita de pui cu orez

Tocanita_de_pui_cu_orez_05

 

Pofta buna!

 

 

 

Tocăniță de Varză Roșie cu Afumătură

Tocăniță de Varză Roșie cu Afumătură din: varza rosie, afumatura, ceapa, usturoi, ulei, otet, zahar, dafin, sare, piper, chimion, ardei gras. Combinația de varză roșie, cu textura sa ușor crocantă, și afumătura aromată creează un fel de mâncare reconfortant și delicios. Această rețetă este o variantă colorată și sățioasă a clasicelor tocănițe de varză, fiind […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.