Reteta zilei: Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala

Printeaza

Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala din: cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, rosii, pasta de tomate, sare, naut, coriandru, iaurt, orez.

 

Ingrediente: 

  • 2 kg cartofi, cuburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 cutie roșii zdrobite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ½ linguriță de sare
  • 1 cutie naut
  • ¼ legatura coriandru proaspat
  • 180gr iaurt
  • 4 căni de orez fiert

 

 

Mod de preparare:

Adaugati cartofii intr-o cratita si acoperiti cu apa. Fierbeti 5-7 minute, scurgeti si pastrati deoparte.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala
Adaugati uleiul de masline, ceapa, usturoi, ghimbir intr-o tigaie și sotati la foc mediu, 3-5 minute.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_02

Se adaugă garam masala și continuati să sotati timp de aproximativ un minut.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_03
Se adauga rosiile zdrobite si pasta de tomate. Se amestecă pentru a se dizolva pasta de tomate în roșiile zdrobite.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_04
Se lasă sosul să se încălzească aproximativ cinci minute. Gustati și se adaugă sare după gust.

Se scurge năutul, apoi adăugați in tigaie.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_05

Incorporati cartofii fierti.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_06
Se amesteca si gatiti cateva minute.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_07

Garnisiti cu coriandru.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_08

Serviti cu orez fiert si iaurt.

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_09

Tocanita de rosii cu cartofi si garam masala

Tocanita_de_rosii_cu_cartofi_si_garam_masala_09

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Tocăniță de Vinete cu Orez Brun

Tocăniță de Vinete cu Orez Brun: Este o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare. Această rețetă combină aroma bogată și textura cremoasă a vinetelor cu beneficiile nutriționale ale orezului brun. Ideală pentru prânz sau cină, tocănița de vinete este nu doar delicioasă, ci și ușor de preparat, fiind o opțiune perfectă pentru cei […]

Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă

Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă: O Rețetă Tradițională din: carne de mistret, vin, ceapa, morcovi, usturoi, ardei gras, rosii in suc, dafin, rozmarin, boia, sare, piper, ulei, mamaliga. Descoperiți savoarea autentică a vânatului cu această tocăniță, un fel de mâncare robust și încărcat de tradiție. Perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru o cină […]

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.