Reteta zilei: Tocanita de vita cu ceapa si ciuperci

Printeaza

Tocanita de vita cu ceapa si ciuperci din: bacon, ulei de masline, vita, morcov, ceapa, sare, piper, faina, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, usturoi, cimbru, dafin, ceapa, unt, patrunjel, ciuperci.

Poate te intereseaza si Tocanita de pui pe pat de spaghete

 

Ingrediente:

  • 200gr bacon
  • 3 1/2 linguri ulei de măsline
  • 3 kg carne de vită, cuburi
  • 1 morcov, feliat
  • 1 ceapa, felii
  • Sare și piper
  • 2 linguri faina
  • 3 căni de vin roșu
  • 2 1/2 supa de vită
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi, pisat
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1 frunză de dafin maruntita
  • 20 de cepe, mici
  • 3 1/2 linguri unt
  • 4 crengute de patrunjel, 1/2 crenguta frunze de dafin, 1/4 de lingurita de cimbru, legate în tifon
  • 1 kg ciuperci proaspete

 

Mod de preparare:

Maruntit baconul. Fierbeti la foc mic timp de 10 minute în 1 1/2 litri de apă.

Scurgeti și uscati. Incalziti cuptorul la 200C.

Intr-o tigaie rumeniti baconul in 1 lingura de ulei de măsline timp de 2-3 minute.

Scurgeti pe prosoape de hartie.

Spalati si uscati carnea de vita. Intr-o cratita rumeniti carnea de vita pe toate partile, apoi transferati langa bacon.

În aceeași grăsime, sotati legumele feliate. Scurgeti grasimea in execs si incorporati din nou carnea si baconul, se amesteca cu 1/2 linguriță sare si 1/4 linguriță piper și apoi se presara făină, amestecand bine.

Dati la cuptorul preîncălzit timp de 4 minute.

Scoateți si scadeti temperatura la 170C. Se adauga vin și 2 cani supa.

Apoi adăugați pasta de tomate, usturoi, ierburi aduceti la foc mic pe aragaz pentru cateva minute.

Dati din nou la cuptor timp de 3-4 ore.

Între timp, pregătiți ceapa si ciupercile. Se încălzește 1 1/2 linguri de unt cu 1 1/2 linguri ulei.

Adăugați ceapa și sotati la foc moderat timp de aproximativ 10 minute, adăugați 1/2 ceașcă de supa, sare si piper dupa gust, apoi ierburile.

Se acopera si se fierbe încet timp de 40-50 minute. Scoateți ierburile si pastrati ceapa deoparte.

Ștergeți tigaia și adaugati restul de unt si ulei, adăugați ciupercile, gatiti 4-5 minute.

Când carnea este frageda, se toarnă sosul printr-o sita intr-o cratita. Spălați cratita si adaugati din nou carnea si baconul.

Adaugati ceapa si ciupercile. Fierbeti sosul pentru 1-2 minute. Se toarnă sosul peste carne și legume.

Se acopera si se fierbe 2-3 minute ungand carnea și legumele cu sos de mai multe ori. Serviti garnisit cu patrunjel.

 

Tocanita de vita cu ceapa si ciuperci

Tocanita_de_vita_cu_ceapa_si_ciuperci_12

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult tocanita de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.