Tocanita de vita cu ciuperci din: vita, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, ceapa, morcovi, telina, cartofi, supa de vita, vin rosu, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, dafin.
Ingrediente:
2 kg pulpa de vita
3 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță sare
1/4 lingurita piper negru proaspăt măcinat
500gr ciuperci feliate
1 ceapa, curatat si tocata
4 morcovi, curatati si taiati bucăți
2 tulpini de telina, tăiata bucăți
4 cartofi, tăiati sferturi
1 1/4 cani supa de vită
2/3 ceasca vin rosu
2 linguri de pasta de tomate
1 lingura de praf de ciuperci
3-4 crengute de cimbru și 3-4 crengute de rozmarin proaspat legate cu sfoară de bucătărie
2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160C.
Într-o cratita mare se încălzește uleiul la foc mare mediu.
Spalati si uscati carnea, se presara cu sare și piper.
Transferati in cratita si rumeniti pentru 3-4 minute pe fiecare parte.
Se transferă carnea pe un platou si se adauga ciupercile, cu putina sare.
Se amestecă și se pune capacul pe tigaie, gatiti cateva minute, 5-8 minute.
Adaugati apoi ceapa si gatiti timp de încă 2-3 minute.
Adaugati carnea, morcovi, telina si cartofi, apoi verdeata.
Se amestecă împreună supa, vinul rosu si pasta de tomate si se toarna peste legume.
Puneti capacul si aduceti la fierbere.
Transferati la cuptor si gatiti timp de 2 1/2-3 ore.
Tocana de legume cu marar din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vanata, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar, smantana, patrunjel. Ingrediente: 6 linguri unt nesărat sau 5 linguri ulei de măsline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, zdrobit 2 cartofi, tăiati bucăți mici 1 […]
Daca e de vita, carnea trebuie fiarta o gramada de timp ca sa fie buna la gust si nu atoasa
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Daca e de vita, carnea trebuie fiarta o gramada de timp ca sa fie buna la gust si nu atoasa