Este o rădăcină comestibilă, folosită frecvent în medicina tradițională și ca aliment în diverse bucătării din lume. Este cunoscută pentru gustul său picant și textura crocantă. Istorie Ridichea neagră are origini în Asia de Est și a fost cultivată pentru […]
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru
PrinteazaTocanita de vita cu legume si aroma de cimbru din: vita, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, cimbru, dafin, piper, morcovi, cartofi.
Ingrediente:
- 1 bucata friptura de vita
- sare
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 cana de vin rosu
- 2 cesti supa de vita
- 4 crengute de cimbru proaspat
- 1 foaie de dafin
- 1/4 lingurita piper negru
- 4 morcovi, taiati bucati
- 5-6 cartofi, cuburi mari
Mod de preparare:
incalzeste la foc mare o cratita potrivita, se adauga ulei de masline, asezonati friptura cu sare si gatiti pe fiecare parte cate 5-6 minute. Transferati pe o farfurie.
Reduce focul la mediu si se adauga ceapa tocata. Gatiti aproximativ 5-8 minute.
Adaugati usturoiul tocat, se amesteca si se gateste timp de 1 minut.
Adaugati din nou friptura, apoi se adauga vin, supa, cimbru, frunze de dafin si piper negru. amesteca, se acopera, apoi se da la cuptor la o temperatura de 175C pentru 2 ore.
Scoateti din cuptor, adaugati morcovii si cartofii. Acoperiti din nou si dati la cuptor pentru inca 30 de minute.
Scoateti friptura si feliati. Adaugati inapoi in oala si lasati sa se odihneasca cateva minute, apoi serviti tocanita calda.
Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru
Pofta buna!
orez, apa, sare, zahar sau miere, esenta de vanilie, fructe proaspete. Se crede că terciul de orez datează din perioada antică, fiind consumat de mii de ani în Asia. A fost introdus în Europa prin comerț și a devenit rapid popular datorită aprovizionării ușoare și a modului simplu de preparare. De-a […]
Foarte bine arata tocanita de vita 🙂