Tocăniță de Rață cu Varză Roșie din: piept de rata, varza, ceapa, mere, usturoi, vin, otet, zahar, dafin, sare, piper, ulei. Tocănița de rață este o mâncareperfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice moment când simți nevoia de ceva sățios și plin de aromă. Această rețetă combină gustul unic al cărnii de rață […]
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume
PrinteazaTocanita de vita cu legume din: bacon, ceapa, ceapa verde, unt, carne de vita, faina, sare, piper, coniac, supa de vita, mustar dijon, mustar, morcovi, ciuperci, vin rosu.
Ingrediente:
- 300gr bacon, cuburi
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 3 fire ceapa verde, tocate
- 4 linguri unt nesarat
- 500gr carne de vită, cuburi
- 2 linguri de faina
- Sare și piper negru proaspat macinat
- 1/2 ceașcă coniac
- 2 cani de supa de vita
- 1/2 ceașcă muștar dijon
- 1/4 ceasca mustar
- 4 morcovi, felii
- 300gr ciuperci albe, tocate
- 1/4 cana vin rosu
Mod de preparare:
Prajiti baconul pana devine crocant la foc mediu. Se adauga ceapa, gatiti 10-15 minute. Transferati intr-un castron.
Adauga 2 linguri de unt in cratita, asezonati carnea de vita cu sare si piper, făină și apoi prajiti in untul topit.
Transferati carnea intr-un bol.
Se adaugă coniacul, gatiti pana se evapora si se cuata cratita, apoi adaugati supa de vită, mustar dijon si 1 lingura mustar.
Amestecati pana se dizolva. Incorporati ceapa si carnea, se acopera si gatiti aproximativ 1 jumătate de ora.
Adăugați morcovii și mai gatiti timp de 30 minute.
Între timp, se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie medie la foc mediu-mare și se soteaza ciupercile cateva minute.
Se incorporeaza in tocanita de vita, împreună cu restul de mustar si vinul roșu.
Fierbeti la foc mic timp de 5 minute, apoi gustati și ajustati condimentele daca este necesar.
Serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Tocanita de vita cu legume
Pofta buna!
Tocăniță de Fasole Roșie cu Chorizo
Tocăniță de Fasole Roșie cu Chorizo din: fasole rosie, chorizo, ceapa, usturoi, ardei, rosii in bulion, boia, chili, ulei de masline, sare, piper, coriandru. Tocănița de fasole roșie cu chorizo este un fel de mâncare robust, îmbogățit cu arome picante și ingrediente pline de savoare. Această rețetă aduce împreună textura bogată a fasolei roșii cu […]
Pai de ce sa mai servesti cu garnitura? E de ajuns tocanita de vita