Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume

Printeaza

Tocanita de vita cu legume din: bacon, ceapa, ceapa verde, unt, carne de vita, faina, sare, piper, coniac, supa de vita, mustar dijon, mustar, morcovi, ciuperci, vin rosu.

 

Ingrediente:

  • 300gr bacon, cuburi
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 fire ceapa verde, tocate
  • 4 linguri unt nesarat
  • 500gr carne de vită, cuburi
  • 2 linguri de faina
  • Sare și piper negru proaspat macinat
  • 1/2 ceașcă coniac
  • 2 cani de supa de vita
  • 1/2 ceașcă muștar dijon
  • 1/4 ceasca mustar
  • 4 morcovi, felii
  • 300gr ciuperci albe, tocate
  • 1/4 cana vin rosu

 

Mod de preparare:

Prajiti baconul pana devine crocant la foc mediu. Se adauga ceapa, gatiti 10-15 minute. Transferati intr-un castron.

Adauga 2 linguri de unt in cratita, asezonati carnea de vita cu sare si piper, făină și apoi prajiti in untul topit.

Transferati carnea intr-un bol.

Tocanita_de_vita_cu_legume_07

Se adaugă coniacul, gatiti pana se evapora si se cuata cratita, apoi adaugati supa de vită, mustar dijon si 1 lingura mustar.

Amestecati pana se dizolva. Incorporati ceapa si carnea, se acopera si gatiti aproximativ 1 jumătate de ora.

Tocanita_de_vita_cu_legume_08

Adăugați morcovii și mai gatiti timp de 30 minute.

Între timp, se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie medie la foc mediu-mare și se soteaza ciupercile cateva minute.

Tocanita_de_vita_cu_legume_12

Se incorporeaza in tocanita de vita, împreună cu restul de mustar si vinul roșu.

Fierbeti la foc mic timp de 5 minute, apoi gustati și ajustati condimentele daca este necesar.

Serviti cu garnitura, dupa preferinta.

Tocanita_de_vita_cu_legume_16

Tocanita de vita cu legume

Tocanita_de_vita_cu_legume_16

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tocăniță de Rață cu Varză Roșie

Tocăniță de Rață cu Varză Roșie din: piept de rata, varza, ceapa, mere, usturoi, vin, otet, zahar, dafin, sare, piper, ulei. Tocănița de rață  este o mâncareperfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice moment când simți nevoia de ceva sățios și plin de aromă. Această rețetă combină gustul unic al cărnii de rață […]

Tocăniță de Fasole Roșie cu Chorizo

Tocăniță de Fasole Roșie cu Chorizo din: fasole rosie, chorizo, ceapa, usturoi, ardei, rosii in bulion, boia, chili, ulei de masline, sare, piper, coriandru. Tocănița de fasole roșie cu chorizo este un fel de mâncare robust, îmbogățit cu arome picante și ingrediente pline de savoare. Această rețetă aduce împreună textura bogată a fasolei roșii cu […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Pai de ce sa mai servesti cu garnitura? E de ajuns tocanita de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.