Reteta zilei: Tocanita de vita cu piure de dovleac
PrinteazaTocanita de vita cu piure de dovleac din: carne de vita, usturoi, ceapa, morcovi, ardei gras, dafin, chimen, oregano, scortisoara, ienibahar, pasta de tomate, piure de dovleac, suc de dovleac, rosii, ardei iute in sos adobo, fasole neagra, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de carne de vita, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, tocata
- 2 morcovi, cuburi
- 1 ardei gras galben, cuburi
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura de chimen
- 1 lingura oregano uscat
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita ienibahar
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 cutie piure de dovleac
- 1 cana suc de dovleac
- 1 cutie rosii, cuburi
- 2 ardei iuti in sos adobo, tocati
- 1 cutie fasole neagra
- Sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Adaugati carnea de vita intr-o cratita mare, la foc mediu si se rumeneste cateva minute.
Se adauga usturoi, ceapa, morcovi si ardei gras. Se condimenteaza cu sare si piper.
Gatiti pentru aproximativ 7 minute.
Adaugati foaia de dafin, chimen, oregano, scortisoara, ienibahar si pasta de tomate si amestecati pentru a se combina.
Puneti sucul de dovleac, gatiti 5 minute. Adaugati piureul de dovleac si rosiile cuburi.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Adaugati ardeii iuti, se amesteca pentru a se combina.
Acoperiti partial, reduceti focul la mic si gatiti pentru aproximativ 45 de minute.
Puneti fasolea neagra, se amesteca si se gateste inca 10 minute.
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se serveste.
Tocanita de vita cu piure de dovleac
Pofta buna!
Interesanta combinatia vita-dovleac-condimente 🙂
Mie nu-mi place dovleacul, deci iese din discutie tocanita asta