Tocana cu pulpa de vitel din: pulpa de vitel, bacon, ardei, ceapa, bulion, sare, piper, ulei. Ingrediente: pulpă de viţel 1 ardei verde 1 ardei roşu 1 ceapă bacon sare şi piper bulion ulei Mod de preparare: Carnea de viţel se taie felii, apoi se bate fiecare felie cu ciocanul de şniţele. Se spală şi […]
Reteta zilei: Tocanita de vitel
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.
Ingrediente:
- 4 bucati ceafa de vitel
- frunze de telina
- 2 ardei capia
- 1 ardei galben
- 3 cepe
- 1 radacina de patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 capatana usturoi
- patrunjel
- boia dulce
- foi de dafin
- bulion
- sare
Mod de preparare:
Se taie carnea bucatele, la fel si legumele. Intr-o cratita potrivita se pun dedesubt legumele tocate, frunzele de telina,patrunjelul, iar deasupra se adauga carnea. Usturoiul si foile de dafin se pun printre carne si legume.
Bulionul se amesteca cu apa calduta si boia dulce. Se adauga peste carne, se sareaza dupa gust. Carnea trebuie sa fie acoperia cu apa calduta. Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic timp de 3 ore. Se ia apoi capacul si se mai lasa inca o ora la fiert.
Se serveste calda.
Tocanita de vitel
Pofta buna!
Tocana de vitel cu mazare
Tocana de vitel cu mazare din: mazare, pulpa de vitel, ceapa, morcov, bulion, faina, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g mazăre curăţată 400 g pulpă de viţel o ceapă uscată un morcov 2 linguri bulion o lingură făină verdeaţă 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: In ulei se pun ceapa şi […]
Tocana de vitel cu orez si ciuperci
Tocana de vitel cu orez si ciuperci din: piept sau spata de vitel, faina, sare, piper, lamaie, unt, orez, ceapa, ciuperci, galbenus, smantana, marar. Ingrediente: 1,5 kg piept sau spată de viţel 1/2 lingură făină sare piper 1/2 lămâie zemoasă 150 g unt 200 g orez 1 ceapă mare 250 g ciuperci 2 gălbenuşuri cu […]
Tocana de vitel cu ceapa si dovleac
Tocana de vitel cu ceapa si dovleac din: vitel, dovleac, ceapa, muguri de pin, rozmarin, vita, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de viţel 600 g miez de dovleac 3-4 cepe mici 1 lingură muguri de pin 2-3 crenguţe rozmarin 1 cub concentrat vită 1 lingură ulei sare si piper Mod de preparare: Carnea […]
Pofta buna!
Vreau si eu din tocanita asta