Reteta zilei: Tochitura dacică

Printeaza

Tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuioc.

 

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie in cuburi mici si se fierbe 8-10 minute.

Ficatul de pui se spala si se fierbe 5 minute, apoi se taie in bucati mici. Morcovii se curata si se dau pe razatoare.

Ceapa si ardeiul rosu se toaca marunt.

Legumele impreuna cu carnatii se pun intr-o cratita la calit cu cateva linguri de ulei timp de 5-10 minute.

Apoi se adauga carnea si se acopera cu apa (1-2 cani).

Cand carnea  este aproape gata se adauga ficatul, pasta de tomate si vinul.

Aproape de final se pune usturoiul zdrobit, ardeiul iute tocat marunt si la final patrunjelul si busuiocul.

Se condimenteaza tochitura cu sare, piper si boia.  Se serveste cu mamaliga.

 

Tochitura dacica

Tochitura dacică

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tochitura mocaneasca

Tochitura mocaneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, carnati afumati, ficat de porc, carnati afumati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, mamaliga, vin. Ingrediente: 500 g carne grasă de porc de la ceafa sau de pe coaste 250 g ficat de porc 2-3 cârnaţi afumaţi 200 g brânză de burduf 6-8 ouă […]

Tochitura taraneasca

Tochitura taraneasca din: carne grasa de porc, ficat de porc, rinichi, muschiulet, ceapa, untura, sare, praz, bulion. Ingrediente: 500 g carne grasă de porc (de pe burtă, de la ceafă sau de pe coaste) 1/2 ficat de porc 2 rinichi 1/2 muşchiulef 2 cepe mari 1 lingură cu untură sare 1 praz 2 linguri cu […]

Tochitura olteneasca

Tochitura olteneasca din: carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, bulion, sare, piper, ardei iute, vin. Ingrediente: 700 g carne proaspătă de porc 200 g slănină 500 g ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu bulion de roşii 1 linguriţă cu sare 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 ardei iute 1 pahar cu vin alb […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • tochitura dacica
  • tochitura la ceaun
  • tochitura dacica reteta
  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-tochitura-dacica html

2 comentarii

  1. Ce-mi place tochitura asta

  2. Nu poate fi o reteta dacica, avand in vedere ca pe vremea aceea nu existau rosiile pe teritoriul dacic 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.