Reteta zilei: Tofu marinat in sos picant cu legume crocante
PrinteazaTofu marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei, ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 cutie de tofu
- 2 linguri de sos de soia
- 4 lingurite de sos de ardei iute
- 2 lingurite pasta de ghimbir
- 2 lingurite pasta de usturoi
- 1 varf de cutit de praf de turmeric
- 2 lingurite ulei
- 1.5 cupe ardei gras, tocat
- 3/4 cana ceapa, tocata
- 4 linguri de sos de rosii
- ceapa verde (pentru ornat)
Mod de preparare:
Presati tofu timp de 30 minute pentru a elimina tot lichidul.
Taiati bucati si puneti intr-un bol, adaugati 1 lingura sos de soia, 1 lingurita de sos de ardei iute, 1 lingurita pasta de ghimbir, 1 lingurita pasta de usturoi si turmeric.
Se amesteca si se lasa la marinat timp de 30 minute.
Asezati tofu pe o foaie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C 25-30 minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ceapa, ardei gras, sos de rosii, 1 lingurita pasta de ghimbir, 1 lingurita pasta de usturoi, 1 lingura sos de soia si 3 linguri sos de ardei iute.
Gatiti pana cand legumele sunt fierte, dar încă crocante.
Adaugati tofu si se amesteca bine.
Se decoreaza cu ceapa verde si se serveste.
Tofu marinat in sos picant cu legume crocante
Pofta buna!
Tofu-ul e un fel de branza, nu-i asa? De ce as manca branza marinata cu legume?