Reteta zilei: Tofu cu masala si pasta de caju cu migdale
PrinteazaTofu cu masala si pasta de caju cu migdale din: tofu, pasta de ghimbir cu usturoi, praf de coriandru, piure de rosii, sare, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, turmeric, coriandru, garam masala, migdale, caju, pasta de tomate, varza.
Ingrediente pentru tofu:
- 1 cutie tofu
- 1-2 lingurite pasta de ghimbir cu usturoi
- 1 varf de cutit turmeric
- 1 lingurita praf de coriandru
- 2 linguri piure de rosii
- sare, dupa gust
pentru masala:
- 1 lingurita ulei
- 1 cana ceapa, tocata
- 6 catei usturoi
- 1 buc ghimbir
- 1 varf de cutit de turmeric
- 2 lingurite praf de coriandru
- 1/2 lingurita garam masala
- sare, dupa gust
- 1/2 lingurita zahar
pasta de caju si migdale:
- 10 migdale, oparite si curatate
- 8 caju
sos:
- 1 lingura ulei
- 1 cana ceapa, felii
- 1 1/2 cani varza
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri piure de rosii
- sare, dupa gust
- 2 cani apa
Mod de preparare:
Pentru a pregati tofu, se amesteca toate ingredientele si sa pastreaza deoparte timp de 30 minute.
Coaceti la 170 C pentru aproximativ 25 de minute.
Pentru a prepara pasta de caju cu migdale pasati la blender pana la omogenizare cele doua ingrediente si daca este necesar amestecati cu cateva linguri de lapte.
Pentru a pregati masala, amestecati intr-o tigaie ceapa cu ulei si pasta de ghimbir cu usturoi cateva minute.
Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu restul ingredientelor.
Pentru a prepara sosul incalziti ulei si prajiti cateva minute, incorporati masala si gatiti pentru cateva minute.
Se adauga sare, dupa gust, varza, pasta de tomate si piure de rosii.
Se adauga aproximativ 2 cani de apa si se aduce la fierbere.
Cand varza este fiarta se adauga pasta de caju cu migdale si tofu.
Fierbeti la foc mic timp de cateva minute si opriti focul.
Ornati cu coriandru. Serviti imediat.
Tofu cu masala si pasta de caju cu migdale
Pofta buna!
Prea complicata reteta asta