Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide
PrinteazaO reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume si sos sriracha.
Ingrediente:
- tofu
- 1 lingura ulei arahide
- Usturoi feliat
- 1 bucată mare de radacina de ghimbir, feliat
- 2-3 fire ceapa verde mărunțită în diagonală (pentru garnitura)
Ingrediente sos:
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri oțet de orez
- 2 linguri unt de arahide natural
- 1 lingura nectar agave
- 2 cani supa de legume sau apa
- 1 lingura sos Sriracha
Mod de preparare:
Scurgeti bine tofu într-o strecurătoare plasata în chiuvetă. Apoi pune între un strat dublu de prosoape de hârtie și apăsa în jos cu mâna, astfel încât lichidul din tofu este absorbit de prosop.
Tăiați tofu fâșii longitudinale de aproximativ 2 cm. Amestecati împreună sosul de soia, oțetul de orez, untul de arahide, nectarul de agave, supa de legume si adaugati sosul sriracha.
Se încălzește wok-ul la foc mare timp de un minut. Apoi se adaugă ulei de arahide. Adăugați bucățile feliate de ghimbir si usturoi si gatiti doar până când acestea sunt parfumate (circa 30 de secunde), apoi scoateți și aruncați. Adauga tofu, reduceti focul la mediu si prajiti 7-8 minute.
Când tofu este rumenit, se adaugă sosul, reduceti focul la mic si se gateste doar până sosul se ingroasa putin. Transferati pe o farfurie si turnati sosul peste. Garnisiti cu felii de ceapa verde. Serviti tofu cald.
Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide
Pofta buna!
uite ca la reteta asta nu ma gandeam, imi place 🙂
Dap, interesanta reteta