Bruschete cu Tartar de Ton din: paine, ulei, usturoi, file de ton, avocado, suc de lamaieceapa rosie, capere, sos de soia, ulei de susan, sare, piper, patrunjel. Această rețetă nu doar că impresionează prin aspect și gust, dar este și o opțiune culinară sănătoasă, plină de proteine și acizi grași Omega-3. Perfecte pentru a fi […]
Reteta zilei: Ton la gratar
PrinteazaTon la gratar din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, rosii cherry, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste.
Ingrediente:
- 4 bucati de ton, aproximativ 175-200g fiecare
- 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite
- 1 lingurita chili
- sucul de la 1 limeta
- 2-4 linguri ulei de masline
- sare și piper negru măcinat
- lime și coriandru proaspăt pentru garnitură
Ingrediente pentru sos:
- 1 ceapa rosie, tocata
- 200g roșii cherry, tocate
- 1 avocado, decojit, fără sâmbure și tăiat
- 2 kiwi, decojite și maruntite
- 1 ardei iute, fara semințe, tocat
- 15g coriandru proaspat tocat
- 6 crengute de menta, tocata
- zahăr
- 1-2 lingurite sos de peste
Mod de preparare:
Se spală pestele și se usuca cu prosoape de hartie.
Se presară cu jumătate din chimen, chilii, sare, piper și suc de lime.
Stropiti cu ulei si transferati într-un bol timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp, face sosul. Se amestecă ceapa, rosii, avocado, kiwi, ardei iute, coriandru tocat si menta.
Se adaugă restul de chimen si lime.
Asezonati cu sos de pește și zahăr, după gust.
Se încălzește gratarul. Rumeniti tonul cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Serviti cu lime si coriandru, alaturi de sos.
Ton la gratar
Pofta buna!
Salată de Paste Rigatoni cu Legume și Dressing Aromatic
Salată de Paste Rigatoni cu Legume și Dressing Aromatic din: rigatoni, rosii, castravete, ardei, masline, parmezan, otet, usturoi, sare, piper. Transformă simpla salată de paste într-o sărbătoare a gustului și culorii cu această rețetă de salată. Combinând textura satisfăcătoare a pastelor rigatoni cu prospețimea legumelor de vară și un dressing aromatic de ulei de măsline […]
Foarte bun tonul la gratar, dar trebuie sa ai grija cu el, sa nu l faci prea mult