Reteta zilei: Ton cu sos de unt
PrinteazaTon cu sos de unt din: file de ton, unt, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, piper, sare.
- 3 fileuri de ton
- 3 linguri de unt moale
- 2 lingurite suc de lamaie
- 2 lingurite patrunjel uscat
- 1 1/2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurite de piper negru
- sare
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinați untul, sucul de lămâie și pătrunjelul. Formati o bilă de unt.
Spălați pestele și uscați cu șervețele de hârtie. Se condimentează cu sare pe toate părțile. Puneți piper negru pe o farfurie mică. Îmbrăcați laturile de ton cu piper negru, apăsând ușor.
Încălziți uleiul într-o tigaie. Rumeniti pestele pe ambele parti timp de 2 minute pe fiecare parte, opriți focul și adăugați amestecul de unt.
Se servește imediat cu legume, dupa preferinta.
Ton cu sos de unt
Pofta buna!