Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze
PrinteazaO reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina, mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca.
Ingrediente:
blat:
- 125 g unt moale
- 125 g zahar
- 1 plic zaha vanilinat
- 4 oua
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 4 linguri lapte
- sare
- 200 g zahar pudra
- 120 g ciocolata amaruie cu aroma de menta
crema:
- 6 foi de gelatina (10 g gelatina granulata)
- 250 g mascarpone light
- 100 g iaurt cremos
- 2 linguri zahar
- 1 limetta
- 200 g coacaze
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle. Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilinat; se înglobează gălbenuşurile, urmate de lapte şi de făina amestecată cu praf de copt. Jumătate din compoziţie se aşază într-o formă de tort (o 26 cm) unsă şi se coace la cuptor 15 min.
Se bat albuşurile cu sare şi zahăr pudră; jumătate din cantitatea de bezea se unge pe blatul copt. Se mai coace 15 min. Se scoate apoi din cuptor, se desprinde din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. La fel se coace şi al doilea blat. Se lasă să se răcească, apoi se ung cu ciocolată topită.
Se curăţă coacăzele de pe vrej cu furculiţa. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se amestecă mascarpone cu iaurt, zahăr, sucul şi coaja rasă de limettă. Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează în cremă. Când aceasta începe să se întărească, se încorporează frişca bătută şi boabele de coacăze.
Se aşază inelul formei împrejurul primului blat; se pune crema, apoi al doilea blat; se dă tortul la frigider cca 2 ore. Se desprinde inelul formei şi se decorează tortul cu ciorchini de coacăze.
Tort de bezea cu coacaze
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂 Imi place mult de tot!