Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci
PrinteazaTort cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si nuci.
Ingrediente blat:
- 225g faina
- 225g zahar pudra
- 225g unt nesarat
- 150g nuci tocate
- 100ml cafea
- 4 oua
Ingrediente pentru glazura:
- 250g unt nesarat
- 200g de zahar
- 4 linguri de cafea foarte tare
- nuci pentru decor
Mod de preparare:
Prepara cafeaua si lasați-o sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 170 ° C.
Pune toate ingredientele, cu excepția nucilor si a cafelei intr-un bol mare.
Se amesteca ingredientele impreuna pana la omogenizare, apoi se adauga nucile si se amesteca bine pana se incorporeaza.
Se toarna cafeaua si amestecati pana cand acestea s-au combinat perfect.
Se toarna aluatul de tort in 2 forme unse si captusite cu hartie de copt.
Dati la cuptor 35 de minute.
Pentru a prepara crema de cafea puneți untul moale si zaharul intr-un castron si bateti bine cu ajutorul unui mixer electric pana obtineti aluat pufos.
Apoi se adauga cafeaua racita. Amestecati bine.
Scoateti blaturile din cuptor si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Scoateti-le din forme si lasati sa se raceasca complet.
Pe un platou mare puneti primul blat.
Imprastiati jumatate din crema.
Adaugati celalalt blat si imprastiati cealalta jumatate de crema.
Decorati cu nuci. Dati la frigider pentru 1 ora.
Taiati si serviti.
Tort cu cafea si nuci
Pofta buna!
Foarteeee tare arata tortul asta!