Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura

Printeaza

O reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

 

Ingrediente pentru blat:

  • 1/2 cească pudră de cacao
  • 1 1/3 lingura de cafea instant
  • ¾ cană de apă caldă
  • 8 albusuri de ou
  • 5 gălbenuuri de ou
  • 1 ceasca + ¼ ceasca de zahar granulat
  • 1/2 ceasca de ulei vegetal
  • 1 1/2 cani faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita de sare

Ingrediente pentru sosul de zmeura:

  • 1 cană zmeură proaspătă
  • ¼ ceasca gem de zmeura

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 2 bucati de unt
  • 1/3 ceasca de lapte condensat
  • 3 gălbenusuri de ou
  • ¼ ceasca de apa
  • ciocolata semi-dulce

 

Mod de preparare pentru blat:

Preincalziti cuptorul la 180 C. Mixati pudra de cacao cu cafea, adaugati apă caldă.

Se amestecă pana se dizolva.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Bateti galbenusurilee zahărul pana se omogenizeaza. Incorporati uleiul si siropul de cacao si cafea.

Într-un bol mediu combinati 1 ½ cesti faina, 2 lingurite praf de copt si lingurita de bicarbonat de sodiu.

Se adaugă treptat amestecul de faina in amestecul de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Adăugati ¼ lingurita de sare in castronul cu albusurile de ou.

Bateti pana la omogenizare, adaugati ¼ cana de zahar si bateti la viteza mare pana obtineti textura de bezea.

Incorporati albusurile in catronul cu celelalte ingrediente.

Se toarnă aluatul in tava pregatita, unsa si tapetata cu faina si se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 1 oră.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Soateti apoi blatul din tava si lasati-l sa se odihneasca pentru 5-6 ore, apoi taiati-l in patru straturi.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Mod de preparare pentru crema de ciocolata:

Intr-o tigaie amestecati împreună 3 gălbenusuri de ou, ¼ cana de apa si laptele.

Puneti la foc mic si amestecati pana la omogenizare. luati de pe foc, adaugati ciocolata si amestecati bine pana se topeste. lasati amestecul sa se raceasca.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Într-un castron separat, bateti untul la viteza mare timp de 5 minute.

Adăugati amestecul de ciocolata si continuati să bateti la viteză mare.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Mod de preparare pentru sosul de zmeura:

Într-un castron mic combinati 1 cana zmeura si ¼ cana gem de zmeura.

Amestecati pana cand zmeura este zdrobita si obtineti o compozitie omogena.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Asamblarea tortului:

Pe o farfurie mare aseaza prima felie de blat.

Răspânditi ½ din compozitia de sos de zmeura.

Adaugati inca o felie de blat, apoi raspanditi 1/3 din crema de ciocolata.

Adaugati a treia felie de blat si raspanditi restul de sos de zmeura.

Adaugati si ultima felie de blat, apoi restul de crema de ciocolata. decoreaza cu zmeura.

Dati la frigider pentru aproximativ 1-2 ore, apoi serviti.

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Tort de ciocolata si sos de zmeura

Tort de ciocolata si sos de zmeura

 

Pofta buna!

 

 

6 comentarii

  1. Tortul de ciocolata e foarte bun, daca mai are si sos de zmeura imi place si mai mult

  2. sunt innebunita dupa tortul de ciocolata 🙂

  3. Fuuuu, ca bine mai e tortul asta

  4. Foarte bine este tortul!

  5. Imi place mult. Delicios tortul

  6. Arata demential tortul 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.