Consommé de Pui cu Țelină și Tăiței de Casă – este o supă clară, elegantă și extrem de nutritivă, perfectă pentru orice ocazie. Originar din bucătăria franceză, consommé-ul este apreciat pentru claritatea sa de cristal și pentru bogăția gustului. Combinația de pui, țelină și tăiței de casă nu doar că adaugă un gust inconfundabil, dar […]
Reteta zilei: Tort cu crema de branza
PrinteazaTort cu crema de branza din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, pudra de cacao, zahar, ulei vegetal, oua, lapte batut, esenta de vanilie, colorant alimentar, cafea fierbinte si crema de branza.
Ingrediente:
- 2 cani de faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurița de sare
- 3 linguri de pudra de cacao
- 2 cani de zahar
- 1 cana ulei vegetal
- 2 oua
- 1 cana de lapte batut
- 2 lingurite esenta de vanilie
- colorant alimentar roșu
- 1 lingurița oțet
- ½ ceașcă de cafea fierbinte
- Crema de branza dupa preferinta
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, si pudra de cacao impreuna intr-un bol mediu.
In alt castron amestecati zaharul su uleiul. Bateti bine. adauga oualele. incorporeaza laptele bătut, vanilia, colorantul alimentar si amestecati bine.
Adauga cafeaua și oțetul. amesteca ingredientele umede cu cele uscate si se bate bine pana la omogenizare.
toarna aluatul in 2 forme de tort in care se pune hartie de copt. Se da la cuptor pentru 35 de minute.
Lasati sa se raceasca complet. Ornati cu crema de branza dupa preferinta.
Tort cu crema de branza
Pofta buna!
Ceaiul Masala Chai: Tradiție, Aromă și Magie în Fiecare Ceașcă – este un amestec aromatic și reconfortant, specific bucătăriei indiene, cunoscut pentru combinația sa distinctă de ceai negru și mirodenii. În India, “chai” înseamnă pur și simplu “ceai”, iar “masala” se referă la amestecul de condimente care îi conferă acestui ceai gustul său unic. Istoria […]
Tortul arata foarte bine
Si mie-mi palce tortul asta