Quiche Lorraine – Rețetă autentica și gustoasa din: crusta, sunca, ceapa, branza gruyere, oua, smantana, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 crustă de tartă, preparată sau cumpărată din magazin 200g șuncă tăiată cubulețe 1 ceapă mare, tocată fin 200g brânză Gruyère, rasă 3 ouă mari 250ml smântână lichidă 1/2 linguriță nucșoară măcinată Sare și piper, după […]
Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si cacao
PrinteazaTort cu crema de ciocolata si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, frisca lichida, lichior, fulgi de ciocolata, smantana, lapte condensat, frisca.
Ingrediente:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 3/4 cesti faina
- 3 linguri cacao
- 1 cana frisca lichida
- 1/2 cani lihior, dupa preferinta
- 1 1/2 cani fulgi de ciocolata
- 1 cana smantana
- 1 cana unt
- 300 ml lapte condensat
- 2 cesti frisca
- 3 linguri cacao, pentru decorare
Mod de preparare:
Bateti ouale cu zahar pana cand se topeste zaharul. cerne faina impreuna cu cacaoa. Incorporti faina si cacaoa si amestecati cu o spatula.
Puneti aluatul intr-o forma rotunda si coaceti la 180 C pentru 30 de minute.
Lasati sa se raceasca, apoi feliati. Combinati frisca lichida cu lichiorul si insiropati blaturile.
Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu unt si lapte condensat . Bateti bine pana la omogenizare.
Intr-un castron separat, se amesteca frisca si smantana, apoi se incorporeaza crema de unt cu ciocolata.
Pe o farfurie mare asezati o felie de blat insiropat, ungeti cu crema, apoi repetati pana terminate blaturile si crema.
Imbracati tortul cu crea si presarati cacao. Dati la rece cel putin 2 ore, apoi serviti.
Tort cu crema de ciocolata si cacao
Pofta buna!
Quiche Lorraine – Rețetă autentica și gustoasa
Incoming search terms:
- elephant1xg
Ce bine arata tortul 🙂
Delicios tortul