Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

Printeaza

Tort cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata, frisca, zahar, caramel, blat de tort.

 

Ingrediente:

  • 2/3 cana de lapte
  • ¾ ceasca fulgi de ciocolata
  • 1/4 ceasca de apa rece
  • 2 linguri amidon
  • 1 cutie lapte condensat
  • 3 oua, batute
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri unt nesarat
  • 1 ciocolata, maruntita
  • 1 cana de frisca
  • 1/4 ceasca de zahar
  • Caramel maruntit
  • 1 blat de tort

 

Mod de preparare:

Se incalzeste laptele intr-o cratita mare, la foc mediu,opriti focul, se adauga fulgii de ciocolata si ciocolata.

Amesteca pana se topesc. Pastrati deoparte. Amestecati impreuna apa rece si amidonul pana la dizolvare.

Amestecati apoi cu laptele condensat, oua și vanilie, incorporati in amestecul de ciocolata.

Se aduce la fierbere la foc mediu amestecand constant. Se fierbe timp de 1 minut.

Opriti focul, se adauga unt. Si amestecati pana se topeste. Ungeti blatul cu crema de ciocolata. Dati la rece 8 ore.

Bateti frisca, apoi se adauga treptat zahar . Bateti pana la omogenizare.

Imprastiati peste tort, si presarati caramel maruntit. Dati din nou la frigider cateva ore, apoi serviti.

 

Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Ce bine arata tortul asta!

  2. Antoanela Marescu

    Moaaaa, vreau si eu 🙂

  3. Cecilia Ionita

    Bună! Cum se face blatul la tortul acesta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.