Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

Printeaza

Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie, zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop, ciocolata amaruie.

 

blat:

  • 3 oua, la temperatura camerei, albusurile separate de galbenusuri
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1/2 ceasca zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 praf de sare

crema de lapte:

  • 1/2 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca faina
  • 1 1/2 cani lapte
  • 6 galbenusuri de ou , la temperatura camerei
  • praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie

glazura de ciocolata:

  • 1 /2 ceasca zahar
  • 3 linguri sirop
  • 2 linguri de apa
  • 1 ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Pregatiti blatul, se bat galbenusurile de ou cu vanilie, adaugati jumatate din cantitatea de zahar si bateti bine.

Intr-un castron separat, bateti albusurile cu un praf de sare si incorporati restul de zahar.

Bateti bine. Incorporati usor albusurile in galbenusuri, cerneti faina si amestecati cu o paleta pana se combina.

Transferati intr-o forma de tort unsa cu putin unt.

Coaceti la 180C timp de 25 minute. Scoateti din cuptor, desfaceti din forma pe un raft de sarma si lasati sa se raceasca.

Preparati crema de lapte, combinati zaharul si faina intr- o cratita. Incorporati laptele treptat, apoi se adauga galbenusurile , vanilia si un praf de sare .

Fierbeti la foc mediu timp de 1 minut, amestecand constant.

Se strecoara printr-o sita intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara castronul si se lasa sa se raceasca timp de 30 minute.

Dupa ce s-a racit blatul, taiati pe orizontala si puneti prima jumatate pe o farfurie rotunda mare.

Acoperiti cu crema de lapte, apoi puneti deasupra cealalta felie de blat.

Pregatiti glazura de ciocolata, combinati zaharul , siropul si apa intr-o cratita si lasati la fiert la foc mic , amestecand continuu pana cand zaharul s-a dizolvat.

Opriti focul, adaugati ciocolata si lasati sa stea timp de 1 minut.

Amestecati pana cand se topeste complet. Se toarna apoi peste partea de sus a tortului, lasand glazura sa curga pe partile laterale ale acestuia.

Lasati sa se raceasca si dati la frigider cateva ore. Taiati si serviti.

 

Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.