Reteta zilei: Tort cu crema de smantana si piersici
PrinteazaTort cu crema de smantana si piersici din: lapte, maioneza, ou, zahar, faina, praf de copt, smantana, piersici, migdale.
Ingrediente:
- 1 cutie de lapte (250 ml)
- 250g maioneza
- 4 oua
- 250 gr zahar + 3-4 lingurite zahar
- 2 pahare de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 800g smantana
- Zahar pentru crema (dupa gust)
- 1 cutie poate piersici in sirop
- 50g migdale
Mod de preparare:
Intr-o strecuratoare puneti un prosop sau o bucata de tifon si scurgeti smantana, trebuie sa eliminati orice urma de zer existenta.
Bateti ouale cu 250gr zahar pana la omogenizare. Adaugati laptele si bateti bine.
Adaugati maioneza si se amesteca bine. Cerneti faina si praful de copt si se incorporeaza in castronul cu ou. Bateti bine.
Se incalzeste cuptorul la 220C. Folosind o tava rotunda coaceti 5 blaturi subtiri din aluatul preparat.
Fiecare blat se coace cate 5 minute. Lasati sa se raceasca fiecare blat complet. Intre timp preparati crema.
Se amesteca smantana cu 3-4 linguri de zahar si se bate bine. Pe o farfurie mare puneti primul blat.
Imprestiati crema si intindeti bine. Adaugati un strat de piersici.
Repetati procesul pana cand terminati blaturile, crema si piersicile.
Nu adaugati piersici pe partea de sus a tortului, ci acoperiti bine cu crema. Imbracati si exteriorul tortului tot cu crema.
Zdrobiti migdalele si imprastiati pe exterisor. Decorati partea de sus a tortului cu trandafiri din piersici.
Pentru a face trandafiri din piersici: feliati piersicile cat se poate de subtire si uscati feliile cu un prosop de hartie, asezati feliile in cerc pana formati trandafirul.
Dati tortul la frigider aproximativ 1 ora, apoi taiati si serviti.
Tort cu crema de smantana si piersici
Pofta buna!
Imi dai si mie din tortul asta?