Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura
PrinteazaO reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt, zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai pretentiosi consumatori de dulciuri.
Ingrediente:
- 3 cani covrigei
- 1/2 cana zahar
- 250g unt
- 400g zmeura congelata
pentru crema:
- 250g crema de branza
- 250g frisca
- 1 cana zahar
pentru jeleu:
- 2 pliculete Tort-Gelle rosu
- 4 lingurite zahar
- 500ml apa sau suc de fructe
Mod de preparare:
Covrigeii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Intr-o cratita se topeste untul cu zaharul, se adauga covrigeii si se amesteca foarte bine. Compozitia se pune intr-un vas de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema de branza se mixeaza cu zaharul la viteza medie pana ce ingredientele se combina foarte bine. Se adauga frisca si se amesteca bine cu ajutorul unei spatule. Crema obtinuta se imprastie uniform peste amestecul racit de covrigei. Se pun apoi fructele de zmeura. La sfarsit se prepara jeleul amestecand continutul pliculetelor cu zaharul si adaugand treptat apa sau sucul de fructe.
Amestecul obtinut se pune la fiert aproximativ un minut amestecand continuu cu telul. Jeleul se toarna peste fructele de zmeura. Tortul crocant de covrigei cu zmeura se poate servi dupa ce a stat cateva ore la frigider. Se poate face si cu zmeura proaspata si puteti bineinteles sa folositi si alte fructe.
Tort crocant de covrigei cu zmeura
Pofta buna!
Ce bine arata tortul