Reteta zilei: Tort cu bezea si glazura de ciocolata
PrinteazaTort cu bezea si glazura de ciocolata din: ciocolata neagra, cafea, zahar, faina, pudra de cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut, esenta de vanilie, albusuri de ou, zahar, sirop de porumb, esenta de vanilie, sare, smantana, ciocolata si unt.
Ingrediente blat:
- 3 buc ciocolata neagra
- 1 ½ cesti de cafea fierbinte
- 3 cesti de zahar
- 2 ¾ cani faina
- 1 ½ cesti pudra de cacao neindulcita
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurița de sare
- 3 oua
- 1 cana ulei
- 1 ½ cesti lapte batut
- 1 lingura esenta de vanilie
Ingrediente glazura bezea:
- 2 albușuri de ou
- ½ cana de zahar
- ¼ cana sirop de porumb
- 2 linguri de apa
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 varf de cuțit de sare
Ingrediente glazura ciocolata:
- ½ ceasca smantana
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de sirop de porumb
- ciocolata neagra
- 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. In 3 forme de blat de tort asezati hartie de copt. Combinati ciocolata si cafeaua fierbinte, amestecand pana se omogenizeaza.
Intr-un castron combinati zaharul, faina, praful de cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Intr-un bol mare, bateti oualele 3-5 minute.
Adaugati ulei, lapte bătut, vanilie si ciocolata amestecata cu cafea. Amestecati bine. Se adauga in amestecul de faina si se bate pana la omogenizare.
Imparțiți aluatul in cele 3 forme și coaceti timp de 50-55 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet. Intre timp preparati glazura de bezea prin amestecarea tuturor ingredientelor intr-un bol. Bateti la foc mic 6 minute.
Lasati apoi sa se raceasca. Preparati apoi glazura de ciocolata. Puneti smantana intr-o craticioara si fierbeti usor, adaugati zaharul și siropul de porumb, amestecand pana se omogenizeaza.
Opriti focul și adaugati ciocolata, amestecand usor. Incorporati untul si lasati sa se raceasca.
Puneti pe un platou primul blat. Taiati in mijloc o bucata de marimea unui cerc si scobiti interiorul. Adaugati si celelalte blaturi, procedati la fel, scobind interiorul.
Umpleti gaura cu glazura de bezea. Pastrati putina glazura si pentru topping. Imbracati tortul in glazura de ciocolata. Adaugati topping de bezea. Dati la frigider, apoi serviti.
Tort cu bezea si glazura de ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- glazura de ciocolata
Foarte bine arata tortul, sa-mi dai si mie o bucaticaaaaa 🙂
A fost bun tortul, nu-i asa?