Reteta zilei: Tort cu caise si cirese
PrinteazaTort cu caise si cirese din: caise uscate, cirese, faina integrala, fulgi de ovaz, malai, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, ulei de masline, ghimbir, esenta de vanilie, coaja de portocala, oua, zahar pudra.
Ingrediente:
- 15 caise uscate
- 12 cireșe proaspete, fara samburi, tocate
- 1 cana de faina integrala
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 1/4 ceasca malai
- 1/3 cana de zahar brun
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 cana lapte batut
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingura de ghimbir proaspat
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingura coaja de portocala
- 2 oua, batute
- 1/2 lingurita zahar pudra
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Pune o bucata de hartie de copt, intr-o forma de tort. Pulverizati ulei in forma. Intr-o cratita puneti caisele si turnati 1 1/2 cana de apa clocotita. Lasati 15 minute sa se rehidrateze.
Scurgeti caisele si aranjati in partea de jos a formei. Adauga ciresele. Intre timp, intr-un castron mare, se combina faina, fulgii de ovaz, malaiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un castron separat, se amesteca impreuna laptele batut, uleiul de masline, ghimbirul proaspat, esenta de vanilie, coaja de portocala si oualele.
Adaugati ingredientele umede peste cele uscatw si amestecati pana se combina bine. Se toarna aluatul peste caise si cirese si neteziti bine.
Coaceti pentru aproximativ 30 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca 10 minute. Scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet. Dupa ce se raceste, se adauga zahar pudra, se taie si se serveste.
Tort cu caise si cirese
Pofta buna!
E un fel de prajitura asta
A fost bun tortul asta?