Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
PrinteazaTort cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata, frisca, zahar, caramel, blat de tort.
Ingrediente:
- 2/3 cana de lapte
- ¾ ceasca fulgi de ciocolata
- 1/4 ceasca de apa rece
- 2 linguri amidon
- 1 cutie lapte condensat
- 3 oua, batute
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri unt nesarat
- 1 ciocolata, maruntita
- 1 cana de frisca
- 1/4 ceasca de zahar
- Caramel maruntit
- 1 blat de tort
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele intr-o cratita mare, la foc mediu,opriti focul, se adauga fulgii de ciocolata si ciocolata.
Amesteca pana se topesc. Pastrati deoparte. Amestecati impreuna apa rece si amidonul pana la dizolvare.
Amestecati apoi cu laptele condensat, oua și vanilie, incorporati in amestecul de ciocolata.
Se aduce la fierbere la foc mediu amestecand constant. Se fierbe timp de 1 minut.
Opriti focul, se adauga unt. Si amestecati pana se topeste. Ungeti blatul cu crema de ciocolata. Dati la rece 8 ore.
Bateti frisca, apoi se adauga treptat zahar . Bateti pana la omogenizare.
Imprastiati peste tort, si presarati caramel maruntit. Dati din nou la frigider cateva ore, apoi serviti.
Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel
Pofta buna!
Ce bine arata tortul asta!
Moaaaa, vreau si eu 🙂
Bună! Cum se face blatul la tortul acesta?