Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si frisca
PrinteazaCu cateva piscoturi si doua creme de ciocolata si frisca putem realiza un tort minunat in forma de cupola pe care il putem servi de fiecare data cand avem ceva de sarbatorit sau pur si simplu cand dorim sa-i incantam pe cei dragi.
- 300g piscoturi
- 300g ciocolata alba
- 300g ciocolata amaruie
- 600ml frisca
- 3 linguri cafea
- 100g bezele
Mod de preparare:
Se tapeteaza cu folie de aluminiu un vas in care mai apoi se vor aseza piscoturile. Se pregateste o cafea tare si se stropesc foarte bine piscoturile.
Ciocolata alba si 300 ml frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva, dar fara sa atinga punctul de fierbere.
Se lasa la racit cateva ore, dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se adauga esenta de vanilie.
La fel se procedeaza si cu ciocolata amaruie si restul de frisca. Peste piscoturi se adauga prima data crema de ciocolata alba, apoi se pun bezele sfaramitate si ultima data se va adauga crema de ciocolata amaruie si frisca.
Se mai pune un strat de piscoturi inmuiate in cafea, dupa care tortul cu crema de ciocolata si frisca se tine timp de 2-3 ore la frigider. Tort cu crema de ciocolata si frisca se orneza cu caramel, cacao si este gata sa fie servit.
Tort cu crema de ciocolata si frisca
Pofta buna!
cu cat mai multa ciocolata cu atat mai bine 🙂
vreau si eu o bucataaaaa
Tot cu crema de ciocolata, delicios