Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata
PrinteazaTort cu crema de ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, zahar brun, oua, galbenus de ou, esenta de vanilie, smantana, lapte, fulgi de ciocolata, zahar pudra, smantana.
Ingrediente aluat:
- 2 bucati unt
- 2 1/4 cani de faina
- 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 1/2 lingurița de sare
- 1 Cupa + 2 linguri de zahar
- 1/3 Cupa zahar brun
- 2 oua
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 1/2 ceasca smantana
- 3/4 cana de lapte
- Fulgi de ciocolata
Ingrediente crema de ciocolata:
- fulgi de ciocolata
- 1 bucata unt
- 1 cupa zahar pudra
- 1 cupa smantana
Mod de preparare:
Amesecati faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Bateti untul cu zaharul si zaharul brun pana la omogenizare. Adaugati galbenusul de ou și oualele, unul cate unul, bateti bine.
Adauga vanilia și bateti din nou. Adaugați 1/3 din amestecul de faină și bateti usot. incorporati o parte de smantana si bateti bine.
Incorporati o parte de lapte și bateti bine. Repetati pana incorporati toata faina, smantana si laptele. Adaugati fulgi de ciocolata si amestecati. Puneti in forme de tort si coaceti la 180C 40-50 de minute.
Pentru a prepara crema de ciocolata, bateti untul cu zaharul pana devin pufoase. Puneti ciocolata intr-un castron la microunde si lasati aproximativ 1-2 minute sa se topeasca. Adauga ciocolata dup ace s-a racit in amestecul de unt si bateti bine.
Dup ace s-au racit blaturile, raspanditi crema in interior sip e lateral. Dati la rece aproximativ 1-2 ore, apoi taiati si serviti.
Tort cu crema de ciocolata
Pofta buna!
Foarte, foarte bine arata tortul
Ce pofta mi-ai facut de ceva dulce 🙂
Mi-ai facut pofta 🙂
Si mie mi-ai facut o pofta de ceva dulce 🙂