Reteta zilei: Tort cu frisca si gem de zmeura
PrinteazaTort cu frisca si gem de zmeura din: faina, zahar pudra, unt, praf de copt, esenta de vanilie, oua, apa, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, gem de zmeura si zahar pudra.
Ingrediente pentru blat:
- 250g faina
- 250g zahar pudra
- 250g unt nesarat
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita esenta de vanilie
- 4 oua
- 1 lingura de apa
Ingrediente pentru umplutura:
- 150ml smantana
- 50g zahar pudra
- ½ lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri de gem de zmeura sau capsuni
- Zahar pudra pentru topping
Mod de preparare:
Se incalzește cuptorul la 180 ° C. Pune zaharul pudra și untul intr-un bol mare si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.
Bateti oualele separate intr-o farfurie. Apoi incorporati in amestecul de unt cu zahar. Bateti din nou pana la omogenizare. Adaugati vanilie.
Incorporati faina si praful de copt, adaugati sarea si apoi amestecati cu o lingura pana la omogenizare. Se adauga apa.
Se toarna aluatul in 2 forme de blat in care ati adaugat hartie de copt. Dati la cuptor pentru 30 de minute. Scoateti din cuptor și lasați sa se raceasca 10 minute, scoateti din forme si lasati deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.
Puneti smantana, vanilia și zaharul pudra intr-un bol mare. Apoi bateti bine pana obtineti textura de frisca.
Pe un platou asezati un blat, raspanditi gemul pe toata suprafara blatului. Adaugati frisca si ungeti uniform. Asezati cel de-al doilea blat, iar deasupra presarati zahar pudra. Feliati și serviti.
Tort cu frisca si gem de zmeura
Pofta buna!
Ce bine arata tortul asta