Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide
PrinteazaTort cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal, zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie.
Ingrediente pentru glazura:
- 1 ceasca unt de arahide
- ½ ceasca unt nesarat
- 3 cesti zahar pudra
- ½ ceasca smantana
Ingrediente pentru blat:
- 1 ½ cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- ⅓ cana ulei vegetal
- ⅓ ceasca unt de arahide
- 1 cana de zahar brun
- 2 oua
- 1 cana de lapte batut
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol mediu, cerneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un bol mare, se adauga untul de arahide, uleiul si zaharul brun.
Bateti pana devine cremos. Se adauga ouale si esenta de vanilie si bateti pana se combina. Adauga faina si laptele batut, bateti pana se combina. Ungeti tava de copt cu ulei. Se toarna aluatul in tava.
Coaceți pentru aproximativ 30 de minute (folositi testul scobitorii pentru a vedea daca este copt blatul). Scoateti din cuptor, lasari sa se odihneasca 5 minute, apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.
Preparati glazura: puneti untul de arahide si untul intr-un bol mare. Bateti pana se omogenizeaza si devine cremoasa. Adaugati zaharul pudra. Continuati sa bateti. Adaugati smantana si bateti pana la omogenizare.
Taiati blatul in jumatate pe orizontala. Adaugati glazura de unt de arahide. adaugati cealalta felie de blat si imbracati tortul cu restul de glazura. Dati la frigider pentru 2-3 ore. Serviti rece.
Tort cu glazura de unt de arahide
Pofta buna!
Foarte bine arata tortul cu glazura
A fost bun tortul?