Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza
PrinteazaUn desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut surprinsi.
Ingrediente pentru blat:
- 250ml ulei vegetal
- 175g zahar pudra
- 50g de zahar brun
- 4 oua
- 140g morcovi
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 225g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita ghimbir
- Un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru crema de branza:
- 300g crema de branza
- 100g unt moale
- 125g zahar pudra
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- Sucul de la ½ lamaie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un castron mare amestecati impreuna zaharul pudra si cel brun, oualele, uleiul si vanilia. Amestecati pana obtineti aluatul pufos.
Se cerne faina, se adauga sare, praf de copt si restul ingredientelor pentru prajitura. Amestecati bine. Curatati morcovii si ii dati pe razatoare.
Se toarna aluatul pufos peste ingredientele uscate apoi amestecati bine pana se incorporeaza. Atentie la cocoloase. Incorporati morcovul si amestecati bine.
Se toarna aluatul in doua forme pentru tort in care ati pus hartie de copt. Coaceti timp de 30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Intre timp preparati crema de branza. Cerneti zaharul pudra si adaugati restul de ingrediente. Bateti pana cand obtineti o crema pufoasa. Pe un platou puneti un blat, adaugati o parte din crema de branza.
Puneti al doilea blat, raspanditi crema de branza. Folosind un cutit lat imbracati tortul cu restul de crema. Taiati si serviti.
Tort cu morcovi si crema de branza
Pofta buna!
Foarte bun tortul de morcovi