Reteta zilei: Tort cu rom si fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja.
Ingrediente:
- 100 g fulgi de cocos
- 30 g făină
- 1 linguriţă rasă praf de copt
- 100 g zahăr
- sare
- 3 ouă
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- coaja rasă de la 1 limettă
- miezul de la 1 baton de vanilie
Cremă de maracuja:
- 4 foi gelatină albă
- 5 fire mentă
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 100 ml suc de maracuja
- 100 ml lapte de cocos
- 60 ml rom alb
- 360 g unt, tăiat cuburi şi congelat
ornat:
- 50 g fulgi de cocos mari
- 150 g frişcă
- 1/2 pepene verde
- 1/2 pepene galben
- 1/2 pepene galben neted
- 1 fruct de maracuja
- 1 fir mentă
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 C. Se prajesc fulgii de cocos intr-o tigaie de teflon fara adaos de grasime. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca. Se amesteca faina cu praf de copt, fulgi de cocos, zahar si 1 praf de sare.
Se adauga ouale, uleiul, coaja de limette, miez de vanilie si se amesteca 2 minute cu mixerul la viteza cea mai mare – se va obtine un aluat omogen. Aluatul se aseaza intr-o forma de tort unsa si se coace la cuptor circa 25 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se înmoaie gelatina cca 5 min. în apă rece. Se spală firele de mentă şi se rup frunzuliţele. Se amestecă la bain-marie ouăle cu zahăr, suc de maracuja, lapte de cocos şi rom, până ce se obţine o consistenţă cremoasă. Se scoate vasul din bain-marie şi se adaugă gelatina; se dizolvă, amestecând. Se înglobează treptat menta şi bucăţelele de unt, cu blenderul. Se pasează crema printr-o strecurătoare.
Se asamblează tortul. Blatul se aşază pe un platou de tort şi se aşază în jurul lui inelul formei. Se repartizează deasupra un strat uniform de cremă şi se acoperă tortul. Se dă la frigider cca 3 ore.Se decorează tortul
Se prăjesc fulgii de cocos într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se scot şi se lasă să se răcească. Se îndepărtează inelul formei. Se îmbracă marginea tortului în frişcă şi se încrustează fulgii de cocos. Se scot bile din pulpă de pepene, cu instrumentul de porţionat îngheţat. Se spală fructul de maracuja, se şterge şi se taie sferturi. Se ornează cu bile de pepene, maracuja şi mentă.
Tort cu rom si fructe
Pofta buna!
Arata foarte bine tortul