Reteta zilei: Tort diplomat

Printeaza

Tort diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar, visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane.

 

Ingrediente:

  • piscoturi
  • lapte

pentru crema:

  • 400 ml frisca
  • 1 pachet unt
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 4 pachetele gelatina
  • 300g zahar
  • fructe congelate (visine, mure, zmeura, capsune etc)
  • portocale
  • kiwi
  • banane

 

Mod de preparare:

Crema pentru tortul diplomat se prepara astfel: galbenusurile de la cele 4 oua impreuna cu zaharul, laptele si gelatina inmuiata si topita in apa rece se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.

Se lasa sa se raceasca si dupa aceea se amesteca bine cu untul putin frecat.

Tort diplomat

Se mixeaza frisca, se adauga crema putin cate putin si apoi se incorporeaza cele 4 albusuri batute spuma.

Fructele congelate se decongeleaza si se storc de apa. Celelalte fructe se taie in cubulete.

Toate fructele se adauga in crema pentru tortul diplomat.

Tort diplomat

Se imbraca o tava cu folie de plastic, se pun prima data fructe taiate in diverse forme dupa imaginatia fiecaruia, iar peretii tavii se tapeteaza cu piscoturi inmuiate in lapte.

Se adauga toata crema pregatita, dupa care se mai pune un rand de piscoturi inmuiate in lapte.

Tort diplomat

Tava se tine la frigider cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou.

Tortul diplomat este un desert deosebit pe care puteti sa-l pregatiti rapid si va garantam ca va arata foarte bine pe masa dumneavoastra.

Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tort cu piscoturi, kiwi si ananas

Tort cu piscoturi, kiwi si ananas din: oua, gelatina, lapte, smantana, fructe (ananas, banane, pere), pişcoturi, kiwi, zahar. Ingrediente: 6 ouă 30 g gelatină 200 ml lapte 600 g smântână fructe (ananas, banane, pere) 250 g pişcoturi 2 kiwi pentru ornat 10 linguri zahăr Mod de preparare: Inmoi gelatina în laptele fiert şi răcit, timp de […]

 

Tort diplomat clasic

Tort diplomat clasic din: oua, zahar, faina, vanilie, gelatina, portocala, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă cu esenţă de vanilie Pentru crema: 5 ouă 200 g zahăr 2 pliculeţe cu gelatină 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • tort diplomat

7 comentarii

  1. frumos, imi place ca merge cu tot felul de fructe

  2. tortul diplomat e preferatul meu

  3. Valentina Negrescu

    Ce bine arata tortul diplomat

  4. Vreau si eu din tortul asta, arata prea bine!

  5. Delicios tortul dimplomat

  6. Vreeeeeeeeeau si eeeeeeeu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.