Reteta zilei: Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Printeaza

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar brun, oua, ulei vegetal, lapte, crema de branza, unt nesarat, sos caramel, ciocolara neagra si smantana.

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Ingrediente:

  • 3 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurita de sare
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 1/2 lingurita ghimbir
  • 3/4 lingurita nucsoara, proaspăt rasă
  • 3/8 linguriță cuișoare
  • 2 cupe zahar brun
  • 6 oua
  • ulei vegetal
  • piure de dovleac
  • 3/4 ceasca de lapte

Ingrediente glazura:

  • crema de branza
  • unt nesărat
  • sos caramel
  • 4 căni de zahăr

Ingrediente ganache de ciocolata:

  • ciocolată neagra, topita
  • smântână

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 350 ° F. Intr-un cratita adanca amestecati la foc mic untul și făina, incorporati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, ghimbir, nucșoară, cuișoare și amestecati bine.

Luati de pe foc. Intr-un castron potrivit amestecati zahărul cu ouălele. Adaugati ulei și piureul de dovleac.

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Jumatate din amestecul de unt si faina, impreuna cu jumatate din amestecul cu dovleac le puneti in boluri de copt.

Procedati la fekl si cu celelalte jumatati ramase. Dati bolurile la cuptor pentru 40-45 de minute.

Scoateți din cuptor si lasati sa se raceasca 20 de minute.

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Pregatiti intre timp glazura de caramel.

Mixati crema de branza si untul într-un castron pana devine crema.

Se incorporeaza sos de caramel. Adăugați zahăr si mixati in continuare.

Dati la frigider cateva minute.

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Ganache de ciocolata: Se pune ciocolata intr-un bol mic.

Se încălzește smantana până când începe să fierba, apoi se scoate de pe foc și se toarnă peste ciocolata.

Să crema stea pentru cateva minute, apoi se amestecă ciocolata si smantana pana la omogenizare.

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Asamblarea tortului: taiati fiecare blat pe jumatate, adaugati glazura de caramel pe fiecare felie, iar la sfarsit garnisiti cu ​​ganache de ciocolată, nuci confiate, stropiți cu caramel sau ciocolata.

Dati la rece, apoi serviti.

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

Tort cu dovleac, glazura de caramel si  ganache de ciocolata

Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • tort profiterol

3 comentarii

  1. Ce bine arata tortul asta

  2. Foarte tare tortul

  3. F. interesanta reteta,ingredientele sant si ele deosebite(in combinatie)dar,nu sant specificate cantitatile numai la cam 60% din ingrediente….Cum sa faci un tort cu o gramada de ingrediente care sant numai enumerate…….Retetele sant scrise ca sa stim ce contin sau CA SA LE PUTEM SI FACE…..Chiar ma tenteaza sa-l fac,dar doresc CANTITATILE…………cu multumiri,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.