Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de vanilie, frisca, portocale si kiwi.
Ingrediente:
blat:
- 10 oua
- 10linguri zahar
- 10linguri faina
- esenta de portocale
umplutura:
- 300gr dulceata de gutui
- 1 pachet budinca vanilie
- 500 ml frisca
- 2 portocale
- kiwi pentru decor
Mod de preparare:
Prima data se pregateste blatul: albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza faina si esenta de portocale.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana se coace.
Cand blatul este copt, se asteapta sa se raceasca dupa care se taie in trei foi egale. Se caramelizeaza cateva linguri de zahar si se pun fierbinti peste prima si a doua foaie de blat.
Pe prima foaie de blat se pune peste zaharul caramelizat, dulceata de gutui si budinca de vanilie preparata dupa instructiunile de pe plic.
Se aseaza a doua foaie de blat peste care se pun portocalele taiate marunt si frisca. Urmeaza a treia foaie de blat care se insiropeaza inainte cu sirop din compot.
Tortul astfel obtinut se imbraca cu frisca si se orneaza cu kiwi incercand sa imitati crengutele de brad.
Tort cu dulceata de gutui si frisca
Pofta buna!
TOrtul cu dulceata de gutui si frisca este demential, zici ca-i craciunul :)) asa l-ai facut
Cum arata tortul asta
Foarte bine arata tortul cu dulceata 🙂
Ce bine arata tortul