Reteta zilei: Tort cu frisca, ciocolata si capsuni
PrinteazaTort cu frisca, ciocolata si capsuni din: unt, pudra de cacao, apa clocotita, faina, zahar, sare, lapte batut, oua, praf de copt, vanilie, nutella, capsuni, smantana.
Poate te intereseaza si Tort cu aroma de cafea si frisca
Ingrediente tort:
- 2 bucati unt nesărat
- 4 linguri de pudra de cacao
- 1 cană de apă clocotită
- 2 cani faina
- 2 cani de zahar
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 cana lapte bătut
- 2 oua
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- 1 1/2 cana nutella
Ingrediente căpșuni:
- 2 cutii mici de căpșuni proaspete
- 1/4 cană zahar
- 1 lingurita vanilie
Ingrediente frisca:
- 2 cesti smântână
- 1/2 cană de zahăr pudră
Mod de preparare:
Se fierbe 1 cană de apă. Într-o oală separată, topeste untul, se adaugă pudră de cacao și se amestecă.
Se toarnă apă clocotită în amestecul de cacao. Se amestecă și se opreste focul.
Intr-un castron mare, se amestecă făină, zahăr, sare.
Se toarnă amestecul de ciocolata în amestecul de făină și se amestecă.
Bateti ouale, amestecati cu lapte bătut, vanilie si praf de copt.
Se toarnă amestecul de ouă în amestecul de ciocolată. Se omogenizeaza.
Împărțiți aluatul în două tavi. Coaceți 18-20 minute la 150C.
Bateti smantana cu zaharul pana obtineti frisca. amestecati capsunile cu zahar si vanilie.
Puneti un blat pe un platou, adaugati frisca, celalalt blat, apoi intindeti crema de ciocolata si presarati capsunile.
Dati la frigider cateva ore, taiati si serviti.
Tort cu frisca, ciocolata si capsuni
Pofta buna!