Reteta zilei: Tort cu frisca si fructe de padure

Printeaza

Tort cu frisca si fructe de padure din: faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, ulei de nuca de cocos, apa calda, esenta de vanilie, otet de mere, smantana, fructe de padure.

 

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 1½ cani făină
  • 1 cană de zahăr
  • 1/3 cană pudră de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de sare
  • ½ ceasca ulei de nucă de cocos
  • 1 cană cu apă caldă
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita otet de mere

Ingrediente pentru frisca:

  • 1 cană smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru topping:

  • 3 căni fructe de padure

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C. Se unge o tava de tort si pastrati deoparte.

Intr-un bol mare, cerneti împreună făină, zahăr, praf de cacao, bicarbonat de sodiu și sare.

Într-un bol mediu, amestecati ulei de cocos, apa si vanilie până se omogenizeaza.

Toarnă ingredientele umede peste ingredientele uscate si amesteca pana se combina.

Se incorporeaza oțetul de mere.

Se toarnă aluatul in tava pregatita și se coace timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se raceasca timp de 10 minute, apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.

Între timp, bateti smantana cu esenta de vanilie.

Puneti blatul pe o farfurie mare, asezati deasupra frisca.

Garnisiti cu fructele de padure.

Lasati la rece aproximativ 1 ora.

Feliati și serviti.

 

Tort cu frisca si fructe de padure

Tort cu frisca si fructe de padure

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta cu tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.