Reteta zilei: Tort in trei culori
PrinteazaTort in trei culori din: unt, esenta de vanilie, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, colorant alimenta, cacao, mascarpone si zahar pudra. Tortul in trei culori ii va incanta pe copiii dumneavoastra datorita combinatiei de culori. Tortul in trei culori poate fi mentinut pana la 4 zile in frigider.
- 250g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 260g zahar
- 3 oua
- 335g faina
- 1 praf de copt
- 180ml lapte
- cateva picaturi colorant alimentar roz
- 2 linguri de cacao
- 1 lingura lapte
pentru glazura:
- 150g mascarpone
- 150g zahar pudra
Mod de preparare:
Se unge o tava rotunda (diametru 22 cm) cu margarina solida si se tapeteaza cu hartie de copt. Untul, vanilia si zaharul se freaca pana devine cremos. Se adauga apoi ouale unu cate unu.
Se cerne faina, se amesteca bine cu praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie. Urmeaza apoi laptele si se continua amestecarea cu un tel sau cu o lingura de lemn.
Se imparte aluatul in 3 boluri. In primul bol se adauga cateva picaturi de colorant alimentar pana ce aluatul devine roz.
In al doilea bol se adauga 2 linguri cacao dizolvata in lapte si se amesteca bine. In tava deja pregatita se toana cele trei feluri de aluat alternand culorile.
Cu betisor pentru frigarui se traverseaza aluatul in mod repetat cu miscari de inainte si inapoi pentru ca blatul sa aiba un aspect de marmura.
Blatul se coace pentru o ora la 180 grade. Intre timp pregatim glazura: mascarponele se amesteca foarte bine cu zaharul pudra si dupa ce blatul de tort s-a racit se va indinde deasupra.
Tort in trei culori
Pofta buna!
Bun tortul asta in trei culori
Arata bine tortul asta 🙂
Vreau si eu o bucata de tort
Foarte bine arata tortul asta!
Nu prea ma pricep eu sa fac torturi, dar tortul asta chiar arta foarte bine! Cand e ziua mea o sa-ti spun sa mi faci si mie un tort din asta
Pur si simplu delicios tortul
Vreau si eu!
Imi ploua in gura dupa tortul asta 🙂 Arata foarte bine