Reteta zilei: Tort cu lapte si migdale

Printeaza

Tort cu lapte si migdale din: oua, miere, zahar, unt, bicarbonat de sodiu, lapte, migdale.

Tort cu lapte si migdale

 

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de miere
  • 200 gr zahar
  • 100 g unt
  • 1,5 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2.5 pahare faina

Ingrediente umplutura:

  • 1 cutie de lapte condensat
  • 100g migdale

 

Mod de preparare:

Cu doua ore inainte de a incepe prepararea tortului se pune cutia de lapte intr-o cratita cu apa si se fierbe timp de 2 ore.

Lasati sa se raceasca.

Intr-un vas termorezistent bateti oualele cu miere si zahar. Adaugati untul moale si bateti bine.

Incorporati faina si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine.

Tort cu lapte si migdale

Intr-o cratita puneti apa si lasati sa clocoteasca.

Puneti apoi vasul cu aluatul si fierbeti la bain-marie timp de 20 minute, amestecand in mod frecvent.

Lasati sa se raceasca pentru o jumătate de ora si dati la frigider pentru o jumatate de ora.

Impartiti aluatul in 8 parti egale.

Tort cu lapte si migdale

Coaceti fiecare blat la 250C pentru 3-4 minute. Lasati sa se raceasca. Taiati sub forma de cercuri egale.

Resturile faramitati-le bine. Se toaca jumatate din cantitatea migdale la blender.

Se amesteca migdale cu resturile de aluat faramitat.

Tort cu lapte si migdale

Pe un platou mare puneti un blat si imprastiati o parte din laptele fiert.

Repetati procesul pana cand terminati atat blaturile, cat si laptele. Ungeti cu lapte si lateralele.

Adaugati mix de migdale cu firismituri, iar deasupra decorati cu migdalele intregi ramase.

Dati la frigider peste noapte. Taiati si servitii rece.

Tort cu lapte si migdale

Tort cu lapte si migdale

Tort cu lapte si migdale

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.