Reteta zilei: Tort cu mousse de lamaie
PrinteazaTort cu mousse de lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lamai, gelatina, frisca, zahar, lichior limoncello.
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 90g zahar
- 90g faina
- 1/4 lingurita praf de copt
Ingrediente mousse:
- 2 oua
- 100g zahar
- 1-2 lamai
- 5g gelatina
- 250g frisca
Ingrediente sirop:
- 50ml apa
- 1 lingurita zahar
- 2-3 lingurite lichior limoncello
Mod de preparare:
Bateti 3 oua cu 90g de zahar timp de 10 minute. Se cern faina si praful de copt.
Se incorporeaza apoi in amestecul de ou si se bate bine.
Se toarna apoi intr-o forma rotunda si se da la cuptor la 180C pentru 20 de minute.
Opriti focul si lasati usa de la cuptor intredeschisa 15 minute.
Scoateti apoi blatul si lasati sa se raceasca complet.
Pregatiti siropul amestecand zaharul si lichiorul in apa calda pana la omogenizare.
Insiropati bine blatul.
Intr-un castron mic puneti gelatina in apa pentru aproximativ 10 minute.
Preparati mousse-ul: separati albusurile de galbenusuri.
Bateti separat albusurile cu 50g zahar, apoi bateti si galbenusurile cu restul de zahar.
Bateti bine frisca. Razuiti lamaile, apoi stoarceti sucul.
Adaugati coaja de lamaie si suc de lamaie in amestecul de galbenusuri.
Amestecati bine amestecul de galbenuri, cel de albusuri si frisca.
Stoarceti gelatina si dati apoi la micounde 20 de seunde.
Incorporati in castronul cu mousse.
Puneti o forma rotunda peste blat si turnati mousse-ul.
Dati la frigider peste noapte sa se intareasca bine.
Scoateti forma si deracorati dupa preferinta, taiati si serviti.
Tort cu mousse de lamaie
Pofta buna!
Arata bine tortul asta!
Vreau si eu din tortul asta!