Reteta zilei: Tort cu pere si ciocolata
PrinteazaTort cu pere si ciocolata din: prajituri, unt, pere, branza philadelphia, smantana, ciocolata, zahar, lichior, gelatina, lamaie.
Ingrediente:
- 200g prajituri uscate cu nuci
- 100 g unt
- 450 – 500g de pere
- 375gr branza philadelphia
- 300ml smantana
- 100g ciocolata
- 4 linguri zahar
- 1 lingura lichior (dupa preferinta)
- 10g gelatina
- lamaie
Mod de preparare:
Se topeste untul in cuptorul cu microunde. Faramitati prajiturile in blender. Se amesteca prajiturile cu untul topit. Puneti hartie de copt intr-o forma de blat.
Puneti in partea de jos amestecul de unt cu prajituri. Dati la frigider si intre timp pregatiti crema. Se toarna putina apa rece intr-un castron si pune gelatina in castron.
Curatati perele si feliati, apoi presarati suc de lamaie. Gatititi pere cu 2 linguri de zahar si lichior pentru aproximativ 5 minute. Zdrobiti perele intr-un blender .
Adauga 250g de branza philadelphia, 2 linguri de zahar si se amesteca bine. Se transfera intr-un castron mare . Bateti 200 ml de smantana si incorporati amestecul de pere.
Scoateti o parte de gelatina din apa si topiti in cuptorul cu microunde 30 de secunde. Se adauga in amestecul de branza. Se toarna cu atentie amestecul peste blatul racit. Dati la frigider.
Pregatiti ciocolata: topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Se amestecă ciocolata cu 125g de branza philadelphia intr-un blender . Adaugati 100 ml de smantana si se amesteca impreuna.
Puneti amestecul intr-un castron si se adauga restul de gelatina. Se amesteca usor. Cu o lingura se toarna amestecul de ciocolata si se da inapoi la frigider.
Intre timp se prepara decorul. Se taie felii de pere si se pun pe deasupra. Dati la frigider pentru inca 4 ore. Scoateti tava, taiati si serviti.
Tort cu pere si ciocolata
Pofta buna!
Vreau si eu din tortul asta!
Si eu vreau 🙂